Tvrtka Gastro akademija prvi je stanar Tehno parka

  • Published in VIJESTI

     U garešničkoj poduzetničkoj zoni u Kapelici nedavno je izgrađena poslovna zgrada Tehno parka, investicija vrijedna više od 21 milijun kuna, a u njezine je poslovne prostore prva uselila tvrtka Gastro akademija Danijele Crnjak Andri i njezinog supruga Zdravka Andrija. Danijela Crnjak Andri poznati je županijski ugostitelj, desetak godina radila je u restoranu na Jadranu, 13 godina podučavala je kuharstvu učenike srednje škole, a danas vodi svoj vlastiti restoran u kojem priprema tradicionalna moslavačka jela. Danijelu i Zdravka posjetili smo u novouređenom prostoru u zgradi Tehno parka kako bismo saznali nešto više o planiranim aktivnostima njihove tvrtke.

     - Gastro akademiju osnovali smo u svibnju prošle godine, a 10. prosinca uselili u Tehno park kao prvi stanari i od tada se pripremamo za otvorenje edukacijskog centra. U Hrvatskoj postoje samo tri takva edukacijska centra i to u Zagrebu, Splitu i Pazinu, a ovo će biti prvi takav centar na području između Zagreba i Osijeka. Educirat ćemo postojeći ugostiteljski kadar kuhara i konobara, vlasnike OPG-ova koji se bave ugostiteljstvom i turizmom, članove udruga nacionalnih manjina i udruga za zaštitu tradicijskih vrijednosti, ali i pojedince koji će željeti više naučiti o pripremanju prigodnih jela primjerice za božićni ili uskrsni ručak i slično. Podučavat ćemo ih kuharskim vještinama za pripremanje određenih jela i usmjeravati ih pripremanju tradicijskih jela ovoga kraja koje će oni potom nuditi svojim gostima – kaže voditeljica Gastro akademije Danijela Crnjak Andri i dodaje:

     - Time ćemo doprinijeti i unaprijediti turističku ponudu našega grada, županije i regije. Želimo podignuti kvalitetu gastronomije u ovom kraju. Okruženi smo kvalitetnom proizvodnjom povrća, meda, ulja, gljiva, mesa i svih drugim namirnica i na tom želimo graditi strategiju razvoja turizma – kaže Danijela koja će biti predavač u edukacijskom centru dok će njezin suprug Zdravko biti zadužen za logistiku i tehniku. Angažirat će i poznate hrvatske kuhare, a uz tradicionalnu domaću kuhinju radit će i nacionalne kuhinje, spoj modernog i tradicijskog u kulinarstvu te kreativne kuhinje i inovativni pristup kulinarstvu.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas