Uspješna sezona garešničkih šahista

  • Published in VIJESTI

     Šahovski klub Garešnica već nekoliko godina gradi jednu lijepu sportsku priču. Prvi dio te priče odnosi se na marljiv rad s mladim šahovskim uzrastima, a drugi dio na nastup seniorske ekipe za koju igraju Aleksandar Savanović, Ognjen Matko, Tomislav i Miroslav Horina, Marin Mužina i Zoran Jambrušić. Oni su prošle godine izborili ulazak u Drugu šahovsku ligu - Centar, a ove su godine u svom prvom nastupu u toj ligi, kao jedna od najslabijih ekipa „na papiru“ kojoj je bilo „predodređeno“ ispadanje iz lige, iznenadili i osigurali ne samo opstanak već i čvrsto mjesto u sredini tablice.

     - Unatoč lošem startu na početku sezone ove smo jeseni igrali odlično te smo od pet odigranih mečeva dobili četiri. Te su nas pobjede gurnule na sedmo mjesto u od 12 ekipa, koliko ih se natječe u ligi – kazao nam je predsjednik kluba Miroslav Horina. Najbolji igrač Garešnice u drugom dijelu sezone bio je Marin Mužina koji je dobio svih pet odigranih mečeva. - Nedostatak iskustva i nepoznavanje ekipa u toj ligi razlog su našeg slabog starta, no sve smo nadoknadili u drugom dijelu prvenstva. Zadovoljan sam svojim učinkom i želio bih da iduće sezone ponovimo ove rezultate – rekao nam je Mužina.

     Šahovski klub Garešnica nakon završetka ligaškog natjecanja nastupio je i na ekipnom brzopoteznom Prvenstvu Hrvatske koje je održano u Zagrebu. U konkurenciji 35 ekipa, kao 23. nositelj turnira, zauzeo je odlično 11. mjesto s 13. osvojenih meč bodova. Zabilježili su sveukupno 5 pobjeda, 2 neriješena meča i 5 poraza, a garešnički šahist s najboljim učinkom i ujedno sedmi igrač tog brzopoteznog turnira bio je Antonio Sermek koji je imao čak 10 pobjeda iz 12 mečeva.

     Garešnički šahisti prošle su nedjelje sudjelovali i na brzopoteznom turniru održanom povodom Dana Grada Grubišnog Polja. Na tom je turniru najbolji rezultat postigao Ognjen Matko koji je bio treći s 6,5 bodova od mogućih 9. Istaknuli su se i mladi Emanuel Račan koji je proglašen najboljim juniorom na turniru, te kadeti Nikola Banović i brat i sestra Renato i Renata Hranilović. Do kraja godine planiraju nastupiti na još nekoliko brzopoteznih turnira te održati godišnju skupštinu i prvenstvo kluba.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas