Kreće prodaja parcela u poduzetničkoj zoni

  • Published in VIJESTI

     Nakon što je nedavno izgrađena pristupna cesta i dovedena potrebna komunalna infrastruktura do Poduzetničke zone Kapelica te nedavno u njoj dovršena gradnja zgrade Tehno parka Gradsko vijeće Garešnice na svojoj posljednjoj sjednici donijelo je važnu odluku za dolazak investitora u tu poduzetničku zonu čije je aktiviranje i stavljanje u punu funkciju od velike važnosti za daljnji gospodarski razvoj Garešnice.

     Riječ je o odluci kojom su utvrđeni uvjeti, cijene i postupak prodaje 19 zemljišnih parcela u toj zoni koje su različitih veličina, od 829 m2 koliko ima najmanja parcela do 14.324 m2 kolika je površina najveće. Sve te parcele Grad Garešnica prodavat će putem javnog natječaja, a pogodnosti koje će se ponuditi kupcima su subvencioniranje kupoprodajne cijene zemljišta i oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa. Početna cijena zemljišta iznosit će 29 kuna po kvadratu, a ponuditelj za kupnju je između ostalog dužan priložiti i poslovni plan za narednih pet godina s projekcijom financijskih izvještaja koji sadrži detaljni plan ulaganja uz naznaku djelatnosti kojom se namjerava baviti nakon izgradnje objekta. Investitor će biti dužan kupoprodajnu cijenu zemljišta platiti u roku od 30 dana od sklapanja kupoprodajnog ugovora, a projekt je obvezan realizirati prema priloženom gospodarskom programu u roku od sedam godina s tim da mu je u tom roku  zabranjeno otuđiti kupljenu nekretninu.

     Donošenjem ove gradske odluke ostvarene su sve pretpostavke za dolazak investitora i daljnja ulaganja u tu poduzetničku zonu te otvaranje novih pogona i radnih mjesta. Propisana početna cijena i pogodnosti koje očekuju kupce zemljišta kao i opremljenost zone prometnom i komunalnom infrastrukturom, ali i različite veličine parcela koje poduzetnici mogu izabrati prema svojim poslovnim potrebama te blizina izlaza na autoput u Kutini samo su neke od prednosti garešničke Poduzetničke zone koje će investitori zasigurno znati prepoznati. 

     Imenovano tročlano Povjerenstvo 

     Gradsko vijeće imenovalo je i tročlano Povjerenstvo za provedbu natječaja za prodaju zemljišta u Poduzetničkoj zoni Kapelica u kojeg su ušli gradski pročelnik za gospodarstvo Miroslav Gerstner, gradska pročelnica za financije Mirela Kozmač i Ana Rajčević iz Poduzetničkog centra Garešnica. Oni će obavljati sve poslove oko raspisivanja javnog natječaja, prikupljanja i otvaranja ponuda te javnog nadmetanja.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas