Završena izgradnja Tehno parka Garešnica

  • Published in VIJESTI

     Završena je izgradnja zgrade Tehno parka Garešnica u Poduzetničkoj zoni Kapelica smještenoj na ulazu u Garešnicu iz pravca Kutine, a jučer je u toj poslovnoj zgradi održana završna konferencija projekta „Izgradnja i opremanje Tehno parka Garešnica“ financiranog u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Riječ je o najvećoj investiciji u Garešnici i jednoj od najvećih investicija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koja je sufinancirana europskih novcem, a čija vrijednost je 21,5 milijuna kuna. Europskim novcem financirano je 92 posto toga iznosa dok je preostali dio snosio Grad Garešnica iz vlastitog proračuna.

     Na konferenciji su uz gradonačelnika Garešnice Josipa Bilandžiju i državnog tajnika u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimira Žunca bili nazočni i predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, partnerskih i suradničkih organizacija Poduzetničkog inkubatora Bios, Poduzetničkog centra Garešnica, Razvojne agencije Bjelovarske-bilogorske županije, izvođača radova tvrtke AB Gradnja iz Karlovca i SO-RA ING te drugi uzvanici. Aktivnosti i rezultate projekte nazočnima je iznijela voditeljica projekta Ana Rajčević iz Poduzetničkog centra Garešnica koja je tom prigodom rekla da je u novoj poslovnoj zgradi Tehno parka uređeno 18 poslovnih prostorija u kojima će biti mjesta za 3 postojeća i 11 novih poduzetnika kojima će pomoć u razvojnim projektima pružati Poduzetnički inkubator iz Osijeka i Poduzetnički centar Garešnica.

     Tom je prigodom gradonačelnik Josip Bilandžija rekao da su izgradnja zgrade Tehno parka, a ranije i Poduzetničkog inkubatora Garešnica, samo neke od mjera kojima Grad Garešnica nastoji potaknuti razvoj poduzetništva. – Uz potpore države za samozapošljavanje, poduzetnicima i obrtnicima u Garešnici na raspolaganju su i gradske financijske potpore, a sada i poslovni prostori u Tehno parku koje mogu iznajmiti po povoljnim uvjetima zakupa uz korištenje konferencijske dvorane, besplatnog interneta i druge povlastice. Cilj nam je da se u narednih nekoliko godina ta poduzetnička zona popuni novih proizvodnim pogonima koji će donijeti nova radna mjesta i zaposliti ljude – naznačio je. Državni tajnik Velimir Žunac, koji je, još dok je bio gradonačelnik Garešnice, aktivno radio na formiranju Poduzetničke zone Kapelica, istaknuo je važnost europskih fondova uz pomoć kojih su diljem Hrvatske otvoreni brojni poduzetnički inkubatori i poslovne zone. 

     Sad predstoji ishođenje uporabne dozvole za Tehno park što bi trebalo biti gotovo do početka srpnja, a nakon toga slijedi sklapanje ugovora s poduzetnicima o korištenju poslovnih prostorija. Nakon ovog projekta pred Garešnicom je skorašnji početak realizacije još dva vrijedna projekta koja će se sufinancirati europskih novcem, a to su izgradnja novog dječjeg vrtića i turistički projekt Zeleni vrtovi Poilovlja. (foto: PCG)

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas