VIJEĆE: Podrška gradonačelniku, potpore mladima

  • Published in VIJESTI

     Danas je održana 11. sjednica Gradskog vijeća Garešnice, a na njoj su uz gradske vijećnike nazočni bili i gradonačelnik Josip Bilandžija sa suradnicima te direktor gradskog Komunalca Dražen Bengez. Na početku aktualnog sata predsjednik Vijeća Željko Starčević pozvao je direktora Komunalca da informira gradske vijećnike o požaru koji se nedavno dogodio na gradskom odlagalištu otpada Johovača u Velikoj Mlinskoj. Direktor Bengez iznio je kronologiju događaja u vezi tog požara te se zahvalio svim vatrogascima koji su sudjelovali u njegovom gašenju. Također je konstatirao da je požar podmetnut i izrazio ogorčenje nekim izjavama izrečenim u TV emisiji Provjereno te je najavio podnošenje prijava protiv pojedinaca koji šire laži i dezinformacije u vezi tog odlagališta.

     - Odgovorno tvrdim da se na gradsko odlagalište dovozi isključivo neopasni komunalni otpad sukladno dozvoli koju smo dobili za sljedećih pet godina, a ne nikakav nuklearni i atomski otpad o kojem govore pojedinci – naznačio je Bengez i dodao: -Odlagalište je kompletno ograđeno sa žicom koju pojedinci gotovo svakodnevno režu i probijaju radi neovlaštenog ulaska u deponij, a potrgali su i kameru koja je tamo bila postavljena. Uz to česte su krađe goriva iz naših strojeva na odlagalištu. Surađujemo s policijom i neki počinitelji krađa već su otkriveni. Imamo organiziranu zaštitarsku službu, a planiramo još pojačati sigurnost – kazao je.

     Na aktualnom satu gradonačelnik Josip Bilandžija strpljivo je odgovarao na pitanja gradskih vijećnika te ih je upoznao s brojnim gradskim projektima koji su u realizaciji ili su u pripremi. U nastavku sjednice gradski su vijećnici jednoglasno prihvatili izvješće o radu gradonačelnika u drugoj polovici prošle godine te izvješća o radu Dječjeg vrtića Maslačak, Hrvatske knjižnice i čitaonice Đuro Sudeta i Javne vatrogasne postrojbe Garešnica za proteklu godinu.

     Stambeno zbrinjavanje mladih 

     Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici donijelo Program mjera za poticanje rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji u razdoblju od 2019. do 2021. godine. Riječ je o dvije mjere, a to su financijska pomoć pri kupnji građevinskog zemljišta te kuće ili stana putem koje mlada obitelj može ostvariti na ime subvencije maksimalno 7.000 kuna te mjera poboljšanja kvalitete stanovanja kroz ulaganje u rekonstrukciju kuće ili stana za koju je također predviđeno najviše 7.000 kuna po obitelji. 

     Odluka o javnim priznanjima

     Gradski vijećnici odlučivali su i o dobitnicima javnih priznanja kojima će gradske plakete i zahvalnice biti dodijeljene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća prilikom proslave Dana grada. Odlučeno je da će Povelju Grada Garešnice dobiti vatrogasac Đuro Petrić, obrtnica Jadranka Muhvić, predsjednik Mjesnog odbora Trnovitički Popovac Dejan Darvaš, zatim Zoltan Tibor Csucs za doprinos prekograničnoj suradnji Garešnice i mađarskog Balatonlellea, Cvjećarnica Nova Ivančica te obrt Grafing. Zahvalnicu Grada Garešnice dobit će OPG Balja iz Garešnice.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas