Potpisan ugovor, kreće obnova OŠ Garešnica

  • Published in VIJESTI

     U nazočnosti gradonačelnika Garešnice Josipa Bilandžije i bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa te učitelja i nastavnika ravnatelj Osnovne škole Garešnica Slaven Marenić proteklog je četvrtka potpisao ugovor s izvođačima radova na energetskoj obnovi te škole. To je zajednica ponuditelja u kojoj su tvrtke H-Grad d.o.o. iz Zagreba i Roje Gradnja d.o.o. iz Vukovara koje će s radovima početi već idući tjedan, a plan je da budu gotovi u roku 7 mjeseci.

     Riječ je o najvećoj investiciji ove godine u školstvo na području Bjelovarsko-bilogorske županije i jednoj od najvećih investicija u osnovne škole na području Republike Hrvatske – rekao je tom prigodom župan Damir Bajs rekavši da će Županija dodatno platiti i sve one eventualne manje radove koji nisu navedeni u projektu te kupiti namještaj i opremu jer je želja da ta škola po završetku radova izgleda kao nova.

     Vrijednost projekta kompletne energetske obnove je 11 milijuna kuna, a ona obuhvaća matičnu školu u Garešnici i obnovu školsko-sportske dvorane. Radovi se odnose na fasadu, izmjenu i izolaciju poda, izolaciju stropa iznad glavnog ulaza i prema tavanu, izolaciju krovišta, postavljanje PVC stolarije, izgradnju pristupne rampe za invalide, rekonstrukciju grijanja i zamjenu kotlovnice, ugradnju LED rasvjete te ugradnju akustičnih obloga, spuštenih stropova i ventilacije u sportskoj dvorani. Škola i sportska dvorana, najkraće rečeno, obnovit će se od temelja do krova, a završetkom radova njezinih 653 učenika i 95 djelatnika imat će bolje uvjete rada i školovanja dok će se ušteđeni novac na troškovima za režije i održavanje moći uložiti u druge obrazovne svrhe.

     - Ovo je najljepši poklon za 190. rođendan Osnovne škole Garešnica koji će omogućiti još kvalitetnije školovanje naše djece – rekao je ravnatelj Slaven Marenić, a gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija pohvalio je, kako je rekao, jako dobru suradnju Ministarstva, Županije i Grada te je podsjetio da je Grad Garešnica već ranije odradio obnovu područnih škola u Hrastovcu i Zdenčacu, a da je u tijeku i priprema natječajne dokumentacije za obnovu područnih škola u Garešničkom Brestovcu i Kaniškoj Ivi.

     Trenutačno se u obnovu škola na garešničkom području ulaže gotovo 14 milijuna kuna. Uz obnovu matične škole u Garešnici za koju je osigurano 11 milijuna kuna, 200 tisuća kuna već se uložilo u obnovu područne škole u Hrastovcu, 700 tisuća kuna vrijedila je nedavno dovršena obnova područne škole u Zdenčacu dok je u obnovu OŠ Trnovitički Popovac utrošeno 530 tisuća kuna. Prije nekoliko tjedana školi u Trnovitičkom Popovcu odobreno je dodatnih 280 tisuća kuna za obnovu krovišta, a najnovija je vijest da je na natječaju prošla i obnova područne škole u Kapelici vrijedna 1,2 milijuna kuna.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas