Gym

vijesti

     U Hrvatskom domu povodom Dana grada Garešnice održana je svečana sjednica Gradskog vijeća, a prije sjednice služena je misa u župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije, kojom je ujedno obilježen i Dan garešničke Župe. Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik Gradskog vijeća Željko Starčević koji je prvo pozdravio brojne goste, među kojima potpredsjednika hrvatske Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, ujedno izaslanika predsjednika hrvatske Vlade, saborskog zastupnika Miru Totgergelija, ujedno izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora, župana Marka Marušića, predstavnike prijateljskih gradova i općina, državnih institucija, županijske i gradske vijećnike, predstavnike mjesnih odbora, ustanova i tvrtki u vlasništvu Grada Garešnice, djelatnike gradske uprave, obrtnike i poduzetnike, predstavnike udruga, vjerskih zajednica te druge uzvanike. On je potom dao kratki osvrt na rad aktualnog Gradskog vijeća koje danas broji 16 članova, a u ovom je mandatu održalo 24 sjednice.

     Potom je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija održao prigodni govor u kojem je rekao: - 2023. godina za Grad Garešnicu bila je vrlo uspješna godina. Izvršenje proračuna lani je dostiglo gotovo 9,5 milijuna eura, što je najveći realizirani proračun u povijesti Garešnice. Radili smo na realizaciji brojnih projekata te na pripremi novih. Svi ti projekti, i gospodarski i turistički i socijalni, usmjereni su na podizanje kvalitete života naših građana. Od novih ću izdvojiti uređenje središta Garešnice, nastavak rekonstrukcije naših ulica, izgradnju i obnovu mrtvačnica, sanaciju odlagališta Johovača, uređenje parka za pse te projekt Aglomeracija Garešnica – Hercegovac kroz kojeg će se u vodnokomunalnu infrastrukturu uložiti 22,3 milijuna eura – istaknuo je gradonačelnik Bilandžija te dodao: 

     - Ništa od toga ne bi bilo da nemamo podršku hrvatske Vlade i svih ministarstava putem kojih su osigurana sredstva za sve projekte koje smo provodili. Istaknuo bih i jako dobru suradnju s Bjelovarsko-bilogorskom županijom i njezinim ustanovama te s Hrvatskim cestama, Hrvatskim cestama, Hrvatskim šumama te s Policijom. Zahvaljujem se na podršci našem Gradskom vijeću, gradskim tvrtkama i ustanovama. Zahvaljujem se i našim poduzetnicima i obrtnicima jer bez snažnog gospodarstva nema ekonomskog boljitka. Hvala i našim vatrogascima, mjesnim odborima kao i svim našim udrugama i pojedincima koji su radili za dobrobit našeg grada. Čestitke upućujem dobitnicima gradskih priznanja te svim građanima želim sretan Dan grada – rekao je gradonačelnik Josip Bilandžija. 

     Nazočne su pozdravili saborski zastupnik Miro Totgergeli, načelnik Općine Velika Trnovitica Ivan Marković te župan Marko Marušić koji je tom prigodom najavio županijske projekte koji će se realizirati u Garešnici naglasivši da je zdravstvo jedan od prioriteta. – Tijekom ove i prošle godine uložili oko 57 tisuća eura u modernizaciju i poboljšanje usluga u garešničkom Domu zdravlja. Osigurali smo 1,2 milijuna eura za energetsku obnovu zgrade Doma zdravlja, liječnika u ambulanti u Garešničkom Brestovcu na kojoj planiramo obnoviti i krovište, a nabavili smo i vozilo za patronažnu službu – rekao je župan te istaknuo i ulaganja u sustav navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta Kapelica – Kaniška Iva, izgradnju biciklističke staze trasom stare pruge Garešnica – Bjelovar te obnovu prometnica. 

     Nazočnima se obratio i potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. On je istaknuo važnost žrtve hrvatskih branitelja jer bez njih ne bi bilo ni svih strateških postignuća koje Hrvatska do sada ostvarila. Cilj Vlade je, kazao je, jačati gospodarstvo i zaposlenost i stvarati uvjete za ostanak, ali i za povratak mladih ljudi iz inozemstva. Na ostvarenju toga cilja trebamo svi zajedno raditi, a da bi se to ostvarilo važno je i da imamo političku stabilnost, rekao je. Gradskoj upravi čestitao je na ostvarenom u dosadašnjem radu, dobitnicima gradskih priznanja na njihovim zaslugama, a građanima zaželio sretan Dan grada. U glazbenom dijelu programa nastupili su pjevačka skupina MedjuWodje i polaznici garešničke glazbene škole, a po završetku sjednice upriličen je domjenak u hotelu Garić na kojem je nastavljeno druženje u svečarskom tonu.                                                                                       

     Dodijeljena javna priznanja

     Na sjednici Gradskog vijeća javna priznanja Grada Garešnice dodijeljena su Maji Anušić Dizdarević, Štefanu Štandaru, Mariji Šedlbauer, Udruzi specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata „RIS“ Kutina - Podružnica Garešnica, Udruzi ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ BBŽ – Garešnica, Miroslavu Gerstneru, Milivoju Šapiću i Ivanki Mlinarić. Oni su dobili povelje Grada Garešnice. Zahvalnice Grada dobili su najbolji učenici osnovnih škola u Garešnici i Trnovitičkom Popovcu Luka Ljubić i Jana Međimorec te najbolja učenica garešničke srednje škole Barbara Štandar.

 

     Na naslovnoj fotografiji: Dobitnici javnih prizanja s predsjednikom Vijeća Željko Starčevićem i gradonačelnikom Josipom Bilandžijom

 

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Johan Hima

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE


JEDINSTVENI DIGITALNI PRISTUPNIK