Gym

vijesti

     Nakon što su Grad Garešnica, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalni politike potpisali 4. fazu projekta Zaželi - Nikad nije kasno, ovih dana potpisani su ugovori o zapošljavanju 30 žena. Projektom je odobreno novih gotovo milijun i pol eura bespovratnih sredstava u stopostotnom intenzitetu potpore koje će se financirati iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i državnog proračuna (15 posto). 

     Riječ je o najpopularnijem europskom projektu u našoj zemlji kojem je cilj ublažiti posljedice nezaposlenost i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva, ovaj put za 30 nezaposlenih osoba, te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 180 krajnjih korisnika, uglavnom starijih i nemoćnih osoba, u Gradu Garešnici i pripadajućim naseljima. 

     Osobe koje će kroz taj program biti zaposlene korisnicima će, kao i u ranijim fazama ovog projekta, pružati pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, održavanju higijene, u dostavi lijekova, plaćanju računa, upotpunjavanju slobodnog vremena i sl. Povratne informacije korisnika na ovakvu vrstu skrbi izuzetno su dobre, a starije osobe često su puta isticale da im, osim fizičke pomoći osoba koje o njima skrbe, puno znače i razgovor te lijepa riječ koje od njih dobiju.

 

Zaposlene žene su ugovore o radu potpisale na 33 mjeseca, dok cijeli projekt traje 36 mjeseci. One su pripadnice teže zapošljive skupine iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, skrbit će ukupno o 180 korisnika, svaka za njih šestero. Uslugu potpore i podrške u svakodnevnom životu mogu dobiti starije osobe od 65 godina te osobe s invaliditetom, ali uz ograničenja koja ovise o iznosu mjesečnih prihoda i broju članova kućanstva. Ugovore je sa ženama potpisao gradonačelnik Josip Bilandžija.(aš, foto Krugoval)

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Johan Hima

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE


JEDINSTVENI DIGITALNI PRISTUPNIK