Gym

vijesti

     Nakon što je Grad Garešnica zaprimio Odluku o financiraju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da je projektni prijedlog „Zaželi – Nikad nije kasno faza IV.“ odobren za sufinanciranje, iz gradske uprave o tome su obavijestili građane. Kako doznajemo odobreno je novih gotovo milijun i pol eura bespovratnih sredstava u stopostotnom intenzitetu potpore. 

     - Projektni prijedlog je prijavljen preko „Poziva Zaželi – prevencija institucionalizacije“, a bit će sufinanciran iz Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., Europskog socijalnog fonda. Poziv “Zaželi – prevencija institucionalizacije” predstavlja svojevrsni nastavak dosadašnjeg programa “Zaželi – program zapošljavanja žena” s ciljem osiguranja kontinuirane podrške i potpore ranjivim skupinama društva - rekli su nam u gradskoj upravi. 

     Riječ je o najpopularnijem europskom projektu u našoj zemlji kojem je cilj ublažiti posljedice nezaposlenost i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva, ovaj put za 30 nezaposlenih osoba, te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 180 krajnjih korisnika, uglavnom starijih i nemoćnih osoba, u Gradu Garešnici i pripadajućim naseljima. 

     Osobe koje će kroz taj program biti zaposlene korisnicima će, kao i u ranijim fazama ovog projekta, pružati pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, održavanju higijene, u dostavi lijekova, plaćanju računa, upotpunjavanju slobodnog vremena i sl. Povratne informacije korisnika na ovakvu vrstu skrbi izuzetno su dobre, a starije osobe često su puta isticale da im, osim fizičke pomoći osoba koje o njima skrbe, puno znače i razgovor te lijepa riječ koje od njih dobiju.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Johan Hima

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE


JEDINSTVENI DIGITALNI PRISTUPNIK