Gym

vijesti

     Prošla godina donijela je odlične turističke rezultate na području Turističke zajednica Sjeverna Moslavina, u garešnički kraj dolazilo se najviše zbog lova i ribolova, ali po prvi puta organizirano i zbog posjeta Zelenim vrtovima Poilovlja za što je zaslužan Centar za posjetitelje koji je otvoren krajem 2022. godine. Na temelju podataka dobivenih iz sustava e-visitor, jedinstvenog sustava prijave i odjave gostiju na nivou cijele Hrvatske, na području Turističke zajednice Sjeverna Moslavina od početka siječnja do kraja prosinca 2023. godine zabilježeno je 3.852 dolazaka gostiju, a čega su 2.153 ostvarili domaći, a 1.699 strani gosti. Nadalje, ostvareno je 8.308 noćenja, od toga 4.603 domaćih i 3.705 stranih gostiju.

     - To je u odnosu na godinu ranije 19 posto više dolazaka te 30 posto više noćenja. Tim smo rezultatima osim 2022. premašili i do sad rekordnu 2019. godinu i to za 4,9 posto više dolazaka i 2,24 posto više noćenja. Najviše je bilo domaćih gostiju te gostiju iz Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Češke i Austrije. Najveći broj dolazaka i noćenja ostvaren je u hotelu Garić, a veći broj posjetitelja zabilježilo je i deset manjih privatnih smještajnih objekata. To su Studio apartman 1, Apartmani Vitana, Apartman Balja i Sobe Glavaš u Garešnici, Apartmani Jozić i Štimac u Brestovcu, kuća za odmor Miran San u Podgariću, kuća za odmor Klara u Gornjoj Ploščici te u prošloj godini otvoreni Soba OPG Vida u Kapelici i Apartman Petrović u Dišniku - rekla nam je direktorica TZ Sjeverna Moslavina Daniela Belak te dodala:

     - Za dolazak u Garešnicu posjetitelje najviše motiviraju lov i ribolov, obilazak prirodnih ljepota garešničkog kraja, odmor i rekreacija, a tu su još poslovni dolasci, vjenčanja u hotelu Garić, brojne manifestacije u Garešnici i okolici te drugi razlozi zbog koji ljudi rado dolaze u Garešnicu. Boljim turističkim rezultatima u prošloj godini svakako je dao doprinos i novootvoreni Centar za posjetitelje koji se prvenstveno bavi promocijom Poilovlja, ali organizira i brojne druge aktivnosti koje privlače goste poput raznih izložbi, edukacija, radionica, promocija knjiga i slično – kaže Daniela Belak.

     Održane brojne manifestacije

     U 2023. godini održane su brojne manifestacije u Garešnici i okolici, a budući da su mnoge od njih nadaleko poznate i zbog njih su gosti dolazili u garešnički kraj. To su GAF, Gastro-flora, oldtimer susreti, Vincekovo, događanja za Uskrs, događanja za Dan grada, Marinje u Garešnici, Garešnica Infinity festival, Pučki teatar u Hercegovcu, Antunovo u Tomašici, Petrovo u Kapelici, Mala gospa u Brestovcu, Gospa Karmelska u Ciglenici i Martinje. Tu su još i   Krumpirijada u Hercegovcu, Gariglazbijada, Rujan uz vodu, Advent u Garešnici, dječji doček Nove godine te najnovija manifestacija Filekijada u Kapelici.

     Zbog pjevača Ive Robića u svim medijima 

     - U prošloj se godini puno ulagalo u promociju Garešnice, a najveća promidžba za naš grad bilo je obilježavanje 100. godišnjice rođenja pjevača Ive Robića koji je rođen u Garešnici. Zbog toga je Garešnica bila na svim televizijama i internetskim portalima. Oslikan je veliki mural na Hrvatskom domu, otvorena izložba Ive Robića i organiziran koncert. Prijavili smo projekt „Garešnica – rodni grad Ive Robića“ za kojeg smo dobili određena sredstva koja smo, između ostalog, utrošili i za kupnju zbirke predmeta Ive Robića koji se nalaze u galeriji koja je sastavni dio Centra za posjetitelje.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Johan Hima

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE


JEDINSTVENI DIGITALNI PRISTUPNIK