Gym

vijesti

     Na staru godinu planinari i drugi ljubitelji prirode u organizaciji garešničkog Društva za proučavanje povijesti, kulture i prirodnih ljepota Moslavine „Lipa“ održali su turističku šetnju mosavačkim brežuljcima. Riječ je o drugoj šetnji u istom terminu u organizaciji tog društva, a kako nam je rekao njegov predsjednik Vlado Glogovski želja je da to događanje preraste u tradiciju. Pješačilo se od izviđačkog kampa u Dišniku preko kapeličkih brda i poučne staze Voloder do Velike Bršljanice i nazad do Dišnika preko tromeđe.

     - U Velikoj smo Bršljanici razgledali parohijsku crkvu sv. oca Nikolaja u kojoj smo vidjeli i časnu trpezu odnosno oltar izgrađen od moslavačkog kamena koji potječe iz manastira Bršljanac, dakle još iz srednjeg vijeka, točnije iz 12. stoljeća. Na povratku u Dišnik obišli smo prastaru moslavačku lipu koja svjedoči tim prošlim vremenima. Svratili smo i u pravoslavnu crkvu sv. Apostola Tome u Dišniku koja je sagrađena 1746. godine, a u kojoj smo vidjeli i jedan, da tako kažem, moslavački biser. Riječ je o šahovnici impozantnih dimenzija na kojoj je zlatnim slovima ispisana 1750. godina – kazao nam je Vlado Glogovski koji je osmislio šetnju i sadržaje koje su njeni sudionici posjetili.

     U šetnji je sudjelovalo četrdesetak planinara iz Ivanić Grada, Kutine, Čazme, Bjelovara i Garešnice kojima je domaćin po povratku u izviđački kamp u Dišniku pripremio okrjepu. Posluženo im je meso pečeno na roštilju te za desert kolači, a poslije su se nastavili družiti. Postoji ideja da se u narednim godinama prigodom starogodišnje šetnje organizira i podnevni doček Nove godine na Moslavačkoj gori, no taj je prijedlog, kaže Vlado Glogovski, tek u razmatranju. 

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Johan Hima

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE


JEDINSTVENI DIGITALNI PRISTUPNIK