Gym

vijesti

     U gradskom Komunalcu proteklog je tjedna izvršena primopredaja novog kamiona koji će koristiti za brže i efikasnije prikupljanje odvojenog otpada i na taj način pridonijeti još boljem gospodarenju otpadom na području Garešnice koje je već sada na visokoj razini. - Taj kamion služit će prvenstveno za odvoz stakla i metala, prvu godinu bit će u najmu, a potom ćemo ga otkupiti. S obzirom da je manjeg kapaciteta s njim će biti lakše prikupljati otpad po ulicama, rekao je tom prigodom direktor Komunalca Dražen Bengez te dodao:

     - Novo vozilo nabavljamo iz razloga jer krećemo u dodatno sortiranje komunalnog otpada. Naime, uz postojeći odvoz papira, plastike, bio otpada, glomaznog i komunalnog otpada uvodimo i odvojeni odvoz stakla i metala. Cilj je izdvojiti što više korisnih sirovina iz komunalnog otpada i što manje količine otpada odvoziti na odlagalište Johovaču. Vjerujemo da će ovaj kamion zadovoljiti naše potrebe. Njime će se moći odvoziti i ostale vrste otpada ovisno o potrebama. Napominjem da će građani i dalje slobodno moći koristiti naše reciklažno dvorište – rekao je Bengez.

     Na svečanoj primopredaji novog vozila bio je i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija koji je izrazio zadovoljstvo dizanjem razine gospodarenja otpadom u Garešnici i rekao: - To je ono što smo najavljivali, ovo je korak dalje prema što učinkovitijem prikupljanju otpada s kućnog praga. Uz sav ovaj posao na odvojenom prikupljanju otpada kojeg uspješno radi naš Komunalac moram istaknuti da naši građani na raspolaganju imaju i dva reciklažna dvorišta na koja mogu dovesti svoj otpad. Za zadovoljstvom mogu reći da je razina odvojenog prikupljanja otpada u Garešnici na visokoj razini kakvom se može pohvaliti mali broj gradova u Hrvatskoj – kazao je.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Johan Hima

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE


JEDINSTVENI DIGITALNI PRISTUPNIK