Gym

vijesti

     Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija prošlog je tjedna potpisao ugovor s tvrtkom „Fino transport“ d.o.o. o subvencioniranom zakupu poslovnog prostora u poslovnoj zgradi Tehno parka u Poduzetničkoj zoni u Kapelici. Riječ je o novoosnovanoj tvrtki kojoj će Grad Garešnica u prvoj godini poslovanja u stopostotnom iznosu financirati zakup poslovnog prostora, a u ovom slučaju subvencija Grada Garešnice iznosit će više od 1.700 eura.

     Vlasnik te tvrtke je Oliver Kolenković koji se prošle godine s obitelji doselio iz Njemačke u Hrvatsku. Kupili su kuću u Dišniku kod Garešnice te su, kako doznajemo, počeli razmišljati o otvaranju tvrtke pri čemu su im pomogli djelatnici garešničkog Poduzetničkog centra. Oni su mu napisali poslovni plan i prijavili ga na mjeru „Samozapošljavanje“ Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koja je jedna od najpopularnijih i najviše korištenih mjera na kojima taj Centar radi, a može se dodijeliti nezaposlenim osobama za pokrivanje troškova osnivanja i započinjanja poslovanja poslovnog subjekta u sljedećim organizacijskim oblicima: obrt, trgovačko društvo, samostalna djelatnost i ustanova.

     Cilj te mjere, kaže direktorica PCG-a Tatjana Purkić, je pružanje financijske podrške nezaposlenim osobama koje odluče pokrenuti vlastiti posao uz uvjet da je osoba koja pokreće vlastiti posao nezaposlena i prijavljena u evidenciji nezaposlenih osoba koju vodi Hrvatski zavod za zapošljavanje. Nakon što je poslovni plan odobren mladi poduzetnik dobio je 80 tisuća kuna za pokretanje poslovanja i nabavu potrebne opremu te je osnovao tvrtku za prijevoz, trgovinu i usluge s glavnom djelatnošću cestovnog prijevoza robe.

     Nakon toga djelatnici Poduzetničkog centra prijavili su ga i na mjeru HZZ-a „Biram Hrvatsku – mobilnost radne snage“. Radi se o tzv. mjeri za povratnike, na koju u tom Centru prijavljuju sve više tvrtki budući da je sve više osoba koje se iz inozemstva vraćaju u garešnički kraj i pokreću vlastiti posao. Po toj je mjeri mladi poduzetnik ostvario i novih 50 tisuća kuna.(Foto: Krugoval)

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Johan Hima

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE


JEDINSTVENI DIGITALNI PRISTUPNIK