Gym

vijesti

     Na nedavnom predstavljanju Strategije razvoja zelene infrastrukture na području Grada Garešnice kao jedan od projekata obuhvaćen tom Strategijom naveden je i projekt uređenja gradskog parka na gajinskim livadama.  Kroz njega bi se konačno realizirala ideja koju već dugi niz godina zagovaraju brojni Garešničani koji predlažu sadnju parka na današnjim livadama između središta Garešnice i naselja Gajine. Tim livadama danas prolaze dvije pješačke staze koje spajaju to naselje i centar grada, a prije nekoliko godina na tom je prostoru, uz Tomislavovu ulicu, izgrađen novi dječji vrtić te je uređeno javno dječje igralište „Apollo park“.

     Nastavak stavljanja u javnu funkciju preostalog dijela tog zemljišta izvršit će se upravo kroz projekt uređenja parka na tom prostoru, koji osim sadnje drveća, predviđa i još neke sadržaje kao što su rekreacijske zone, ugostiteljski objekt, šetnice, dječja igrališta, ljetnu pozornicu, a dio gradskog parka bit će i park za pse. Uređenjem parka podigla bi se kvaliteta života stanovnika Garešnice koji bi dobili nove prostore za provođenje slobodnog vremena.

     - Novi park je konceptualiziran kao opločeni prostor omeđen geometrijskim rasterom visokih stablašica. Pored standardnih parkovnih funkcija, ovaj prostor na sebe preuzima dio namjene gradskog trga jer će imati funkcije javnog okupljanja, održavanja manifestacija i slično. Zajedno s projektom cjelovitog uređenja gradskog središta, realizacija ovog projekta značajno će unaprijediti vizuru urbane gradske jezgre – rekla nam je direktorica Poduzetničkog centra Garešnica Tatjana Purkić.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE