Gym

vijesti

     U okviru Noći muzeja garešnički Oldtimer klub Kurbla drugu godinu za redom u svojoj klupskoj kući u Kajgani upriličio je izložbu, ovaj puta kovačkih alata i kovačkih proizvoda. Izložbu je otvorio gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, a u sklopu nje posjetitelji su mogli vidjeti i kako se nekad kovao alat što su okupljeni popratili s velikim zanimanjem. 

     - Potaknuti izložbama koje se održavaju u drugim mjestima povodom Noći muzeja došli smo na ideju da organiziramo nešto slično i da na taj način damo doprinos tom događanju. Prošle godine upriličili smo zbirku starih hoblića i stolarskog alata, a ove smo godine priredili izložbu kovačkih alata i kovačkih proizvoda. Najveći dio izložbenih primjeraka donirao nam je Siniša Gojak iz Kajgane, a veliki kovački mijeh i nakovanj posuđen je iz kovačnice obitelji Lefelman u Antunovcu – rekao nam je predsjednik Kurble Boro Golenko. 

    Među izloženim alatima bila su razna kliješta, stege, nakovnji, čekići, turpije, rašpe, obučnjaci, klepci i babice, mačak za kante i drugo, sveukupno 50 primjeraka. Upriličen je i kratki prikaz kovanja kojom prigodom je član udruge Tomo Gojak iskovao žarač odnosno šerajzlin kako u narodu češće zovu taj alat koji služi za razgrtanje žara u peći. Članovi Kurble ovom su izložbom pokazali da ne cijene samo stara vozila već da vole sve starine te su na taj način dali svoj doprinos očuvanju hrvatske kulturne baštine.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE