Gym

vijesti

     U Garešnici je obilježen rođendan pjevača Ive Robića, rođenog 28. siječnja 1923. godine u tom moslavačkom gradiću. Povodom 100. rođendana svog najpoznatijeg sugrađanina Garešničani su upriličili izložbu i koncert njemu u čast te oslikali veliki mural na zapadnom zidu Hrvatskog doma u kojem je još kao dječak imao svoje prve nastupe, a potom i pjevao na koncertima nakon što je stekao svjetsku slavu.

     S razvojem kontinentalnog turizma te shvaćanjem da turistička promocija zahtjeva pomno planiranje i politiku kako bi donio koristi za lokalnu zajednicu u Garešnici su se sjetili da bi svoj grad mogli s obzirom da je rodni grad svjetski poznatog pjevača brendirati upravo kao Grad Ive Robića. I to je dobra ideja koja je događanjima vezanim za obilježavanje njegovog rođendana Garešnicu dovela u sve vijesti nacionalnih i lokalnih televizijskih i novinskih kuća te web portala.

     Promocija Garešnice kao Grada Ive Robića odlično je popraćena komunikacijom gradonačelnika Garešnice Josipa Bilandžije koji je na otvorenju izložbe u predvorju Hrvatskog doma, kao i u svim ranijim izjavama medijima, rekao: - „Ivo Robić je ostvario međunarodnu karijeru i on je naš ponosan Garešničan. Ovo je prigoda da kažemo mladim ljudima da se i u malim sredinama rađaju veliki ljudi koji mogu ostvariti velike uspjehe. Ivo Robić naš je najpoznatiji sugrađanin, ponosimo se time i želimo da Garešnica bude prepoznatljiva po njemu”.

     Osim izložbe starih fotografija vezanih uz Ivu Robića i njegovu obitelj, izloženi su i njegovi albumi, te predmeti iz tog razdoblja poput starog gramofona, radija, bicikla i motocikla, a predstavljena su i popularna pića iz njegova vremena poput špricera, musolinija, miš-maša i malinovca. Njegov mural osvijetljen je reflektorima, a potom je održan i koncert na kojem su Robert Mareković i Swingersi te njihovi gosti Gelato Sisters, Danijela Večerinović, Luce i Filip Martinić pjevali pjesme Ive Robića.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE