Gym

vijesti

     Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija koncem godine upriličio je potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih potpora poduzetnicima i obrtnicima koji su se javili na javni poziv Grada i ispunili sve propisane uvjete za dodjelu sredstava. Riječ je o mjeri kojom Grad Garešnica nastoji potaknuti osnivanje novih poduzeća i obrta na svom području, ali i ojačati konkurentnost postojećih. 

     - Prioritet nam je jačanje poduzetništva i obrtništva na našem području i zato nastojimo biti podrška našim poduzetnicima. Ovo je samo jedna od gradskim mjera kojima to nastojimo postići. Želja nam je potaknuti poduzetnički duh kod naših građana i pomoći svima koji imaju dobre poslovne ideje da ih realiziraju – rekao je tom prigodom gradonačelnik J. Bilandžija. 

     Za poduzetnike početnike osigurano je 30 tisuća kuna, a od 13 prijavljenih potporu je dobilo njih pet. Za ostale je u gradskom proračunu osigurano 300 tisuća kuna, a od 70 pristiglih prijava uvjete je ispunilo njih 39. Prednost su, kao što je i najavljeno još prošle godine, imali oni poduzetnici koji lani nisu dobili potpore. Najviše se moglo dobiti 10 tisuća kuna potpore. 

     U vremenu između Božića i Nove godine gradonačelnik Garešnice J. Bilandžija potpisao je ugovore od dodjeli bespovratnih sredstava za razvoj poljoprivrede koje je dobilo osmero poljoprivrednika kojima je raspodijeljeno 50 tisuća kuna koliko je ukupno bilo predviđeno za tu mjeru u gradskom proračunu. Sedmorica poljoprivrednika su potporu dobili za novu opremu, a jedan za edukaciju.

 

Koncem godine potpisani su ugovori i s gradskim stipendistima, učenicima i studentima. Ugovore o stipendiranju je dobilo 15 novih stipendista, 12 srednjoškolaca i troje studenata. Njima je osigurana financijska potpora kroz deset mjeseci u godini i to 300 kuna učenicima i  600 kuna studentima. Grad Garešnica sada ima ukupno 42 stipendista, a gradonačelnik Josip Bilandžija svima njima je poručio da budu marljivi i da dobro uče te da se po završetku školovanja vrate u Garešnicu i svojim radom pridonesu njenom budućem razvoju.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Johan Hima

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE


JEDINSTVENI DIGITALNI PRISTUPNIK