Gym

vijesti

     Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija i poduzetnik Jörg Malina, vlasnik tvrtke JME d.o.o., potpisali su ugovor o korištenju poslovnih prostorija u zgradi Tehno parka u Poduzetničkoj zoni Kapelica. Riječ je o poduzetniku koji je prošle godine doselio iz Njemačke i nastanio se u Dišniku s željom da pokrene poslovanje u Hrvatskoj. Tvrtka koju je osnovao nedavno bavit će se proizvodnjom elektroničkih komponenata za automobilsku industriju, a s vremenom planiraju širiti poslovanje. Tom prigodom gradonačelnik Josip Bilandžija je rekao: 

     - Drago nam je što je još jedan poduzetnik doselio u naš grad i u njemu pokrenuo poslovanje. To potvrđuje da je Garešnica otvorena sredina koja prihvaća dobre poduzetničke ideje i koja nudi dobre mogućnosti za razvoj poduzetništva i obrtništva. Grad Garešnica stoji na raspolaganju svim poduzetnicima koje podupire raznim mjerama. Naš cilj je pokretanje i jačanje poduzetništva i gospodarstva, otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje što većeg broja ljudi, naravno s primjerenim plaćama. Želimo zadržati mlade ljude u našem gradu, spriječiti iseljavanje pa čak i potaknuti one koji su otišli u inozemstvo da se vrate u svoj grad u kojem će imati mogućnost zaposlenja i sve drugo što im je potrebno da ugodno žive – rekao je gradonačelnik. 

     Prijavom na javni poziv za zakup poslovnog prostora u zgradi Tehno parka Garešnica nova je tvrtka zakupila dva poslovna prostora – ured i laboratorij.  Tehno park je, podsjetimo, u vlasništvu Grada Garešnice koji poslovne prostore u njemu nudi u zakup poduzetnicima početnicima uz subvencije od 100 posto cijene zakupa u prvoj godini, 50 posto subvencije u drugoj godini i 20 posto subvencije u trećoj godini poslovanja. Komercijalna cijena zakupa inače iznosi 40 kuna po kvadratu tako da je subvencija Grada vrlo vrijedna potpora poduzetnicima koji istodobno dobivaju kompletno namješten ured s uredskom i informatičkom opremom, internet i sve druge priključke te imaju na raspolaganju zajedničku čajnu kuhinju, vanjsku terasu, video nadzor, usluge čišćenja, poštanski sandučić te usluge savjetovanja Poduzetničkog centra Garešnica.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE