Gym

vijesti

     Svrha gradskih ulaganja u obrazovanje je odgajati i obrazovati mlade ljude u skladu s općim kulturnim i civilizacijskim vrijednostima s ciljem stvaranja društva znanja. U gradskoj upravi su svjesni, kaže gradonačelnik Josip Bilandžija, da je obrazovanje danas izuzetno važno za razvoj svakog društva i da se samo stalnim investiranjem u znanje može osigurati napredak zajednice. 

     S tim ciljem u gradskom Programu javnih potreba u obrazovanju na području Grada Garešnice u idućoj godini predviđeno je 417 tisuća eura za poboljšanje školskog standarda. Za redovnu djelatnost Osnovne škole Garešnica planirano je 262 tisuće eura, za redovnu djelatnosti OŠ Trnovitički Popovac 90 tisuća eura. Za sufinanciranje nabave drugog obrazovnog materijala za učenike osnovnih škola osigurat će se više od 46 tisuća eura, a za sufinanciranje troškova prijevoza učenika srednjih škola gotovo 13 tisuća eura. I sljedeće godine Grad Garešnica isplatit će jednokratne potpore učenicima Srednje škole „August Šenoa“ u Garešnici koji upišu program opće gimnazije, a osigurat će i sredstva za sufinanciranje školskih natjecanja, susreta i smotri te za nagrade učenicima za postignute rezultate. 

     Recimo i to da su sredstva za redovnu djelatnost osnovnih škola u Garešnici i Trnovitičkom Popovcu predviđena novim Programom javnih potreba u obrazovanju budući da Grad Garešnica sa 1. siječnjem 2023. preuzima osnivačka prava nad tim školama. Najveći dio osiguranih sredstava za te škole ići će iz decentraliziranih sredstava, a Grad Garešnica osigurat će sredstva za opremanje škola, redovnu djelatnost izvan decentraliziranih sredstava, ulaganja u školske objekte, pomoćnike u nastavi i sufinanciranje prehrane.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE