Gym

vijesti

     Nakon što je u listopadu potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se sufinanciraju iz Europskog  socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. „Zaželi - program zapošljavanja žena - faza III“, ovih će se dana krenuti s provedbom projekta „Nikad nije kasno! – faza 3“ kojeg provodi Grad Garešnica u suradnji s partnerima na projektu Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Bjelovar i Centrom za socijalnu skrb Garešnica. 

     Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija potpisao je ugovore s ženama koje će skrbiti o starim i nemoćnim osobama s područja Grada Garešnice. Grad Garešnica je, podsjetimo, u svibnju 2017. godine započeo s provedbom ovakve vrste projekta koji je usmjeren na unaprjeđenje kvalitete života i prevenciju prerane institucionalizacije osoba starije dobi. Ovoga puta zaposlena je 31 žena, a svaka će skrbiti za šest korisnika što znači da će čak 186 starijih i nemoćnih osoba dobiti nužno potrebnu skrb koja će im olakšati život. 

     Žene će biti zaposlene na šest mjeseci, a korisnicima će pružati pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, održavanju higijene, u dostavi lijekova, plaćanju računa, upotpunjavanju slobodnog vremena i sl. Povratne informacije korisnika na ovakvu vrstu skrbi izuzetno su dobre, a starije osobe često su puta isticale da im, osim fizičke pomoći žena koje o njima skrbe, puno znače i razgovor te lijepa riječ koje od njih dobiju. Ukupna vrijednost projekta je gotovo milijun i pol kuna od čega je 85 posto iznosa sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz državnog proračuna.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE