Gym

vijesti

     Lovci Lovačke udruge Fazan Tomašica održali su tradicionalni veliki lov na divlje svinje u kojem su uz lovce članove udruge sudjelovali i njihovi gosti, a ove godine to su bili lovci iz cijele Hrvatske. Odstrijeljene su dvije divlje svinje, a u lovu su sudjelovala 92 lovca. Nazočan je bio i predsjednik županijskog Lovačkog saveza Mato Kovačević koji je predsjedniku LU Fazan Tomislavu Mihatoviću uručio prigodan poklon te okupljenim lovcima rekao:

     - U našim lovištima pada broj obične srne, a na to utječe nekoliko čimbenika. Prvo i osnovno je enormno povećanje običnog jelena koji kao superiorna vrsta u odnosu na srnu dovodi do njene emigracije. Osim toga jelen je donio veliki američki metilj zbog kojega srna ugiba u istoj godini kada se zarazi. Broj srna opada i zbog čaglja koji se raširio u našim lovištima i koji pojede svu lanad te nema prirasta. Problem su i nezakoniti lov te intenzivna poljoprivreda. Sve je to uzrok da je danas prirast srne na nuli. Tako da ako ne poduzmemo mjere, a to su liječenje metilja i intenzivan lov na predatora, nećemo moći uzgojiti ni sitnu divljač ni srnu običnu rekao je Kovačević.

     Nakon što su odali počast ustrijeljenoj divljači lovci su nastavili druženje uz ručak, a potom i živu glazbu. U narednoj godini lovce Fazana očekuju brojne radne akcije na održavanju lovno tehničkih objekata, a radit će i na poboljšanju turističkih rezultata odnosno na privlačenju stranih lovaca.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE