Gym

vijesti

     U Lipiku je održano svečano potpisivanje ugovora za treću fazu projekta Zaželi, a među 36 potpisnika bio je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. Kroz taj projekt u Bjelovarsko-bilogorsku županiju stiže bespovratnih 1,5 milijuna kuna koji će se utrošiti za zapošljavanje 31 teže zapošljive žene. One će se brinuti o 186 korisnika i to uglavnom starijih i teže pokretnih osoba kojima je takva mogućnost osiguranja socijalne usluge iznimno važna, pogotovo u ruralnim sredinama gdje to značajno utječe na njihovu kvalitetu života.Projekt „Za žene BBŽ – faza III“, koji  obuhvaća Općine Berek, Veliki Grđevac i Velika Pisanica, počet će se provoditi u prosincu, a prethodno će biti proveden javni natječaj za zapošljavanje žena. 

     Ugovore je uručio Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. On je istaknuo kako je riječ o jednom od najboljih socijalnih projekata u Hrvatskoj koji se financira iz EU sredstava i za koji povjerenici Europske komisije imaju samo riječi hvale. Hrvatska, kazao je, nema razgranatu mrežu institucija koje mogu pružiti socijalne usluge u svakom naselju, a ovaj projekt upravo to omogućuje. Zahvalio je svim prijaviteljima koji su svojom prijavom „učinili dobro djelo“ jer će, kazao je, svojim starijim stanovnicima omogućiti pomoć u kući, a teže zapošljivim ženama dati priliku za posao. 

     Inače, za treću fazu projekta „Zaželi“ hrvatska Vlada je osigurala ukupno 445 milijuna kuna. Učinila je to kako bi se premostilo razdoblje između dvije financijske perspektive Europske unije. Naime, iduće godine bit će uspostavljen Europski socijalni fond plus koji će omogućiti višegodišnje financiranje sličnih projekata u Hrvatskoj. Župan Marko Marušić čestitao je čelnicima gradova i općina s područja Županije koji su također uspješno prijavili projekte. 

     Izdvojit ćemo program Grada Garešnice pod nazivom  „Nikad nije kasno“ za kojeg je također osigurano 1,5 milijun kuna. Kroz njega će također biti osigurana skrb za 186 korisnika o kojima će brigu voditi 31 žena iz kategorije teže zapošljivih žena.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE