Gym

vijesti

     Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija upriličio je u svom uredu svečano potpisivanje ugovora o stambenom zbrinjavanju pet mladih obitelji s područja Grada Garešnice. S gradonačelnikom su ugovore potpisali Dominik Marinić, Martina Vaclavek, Nenad Petak, Ivona Malina i Robert Bubulj. Njih četvero potporu je dobilo za kupnju nekretnine u iznosu od sedam tisuća kuna, a jedna obitelj za adaptaciju postojeće nekretnine u iznosu nešto manjem od sedam tisuća kuna. 

     Dobivena sredstva su bespovratna, a cilj je te gradske demografske mjere uvedene još 2018. godine, prema riječima gradonačelnika Bilandžija, pripomoći mladima da riješe svoje stambeno pitanje i ostanu živjeti na području Grada Garešnice s ciljem sprječavanja odseljavanja mladih u veće gradove i inozemstvo te poticanja demografske obnove koja je nužno potrebna kako Garešnici tako i cijeloj Hrvatskoj. 

     U gradskom proračunu stoga je i ove godine za tu namjenu osigurano sto tisuća kuna, a kad se ta mjera poveže s drugim demografskim mjerama gradske uprave poput naknade od tisuću kuna za svako novorođeno dijete, sufinanciranja troškova dječjeg vrtića, kupnju drugog obrazovnog materijala za učenike osnovnih škola, sufinanciranja troškova prijevoza za učenike, kupnju knjiga za gimnazijalce, stipendija za učenike i studente te drugih mjera dolazi se do značajnog iznosa koji Grad Garešnica izdvaja za djecu, učenike i mlade obitelji.  

     - Uvijek se vodimo brigom da pomognemo mladim obiteljima. Želja nam je da mladi ostanu i budu nositelji izgradnje našeg grada. Nadam se da će vam ova sredstva pomoći. Pozivam one koji su ove godine iskoristili potporu za kupnju nekretnine da iduće godine opet iskoriste ovu potporu za njeno uređenje. Želimo stvorite bolje uvjete za život na području Garešnice stoga se trudimo i potaknuti gospodarsku aktivnost koja bi donijela nova zapošljavanja – kazao je tom prigodom gradonačelnik Bilandžija.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE