Gym

vijesti

     Hrvatska knjižnica i čitaonica Đuro Sudeta iz Garešnice ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenog, obilježit će brojnim događanjima, ali i preseljenjem u prostorije novoizgrađene zgrade knjižnice u kojoj su od nedavno počeli s radom. Na to su garešnički knjižničari i ljubitelji knjige dugo čekali, knjižnica je u vrijeme gradnje nove zgrade privremeno bila smještena u prostorijama bivše trgovine „Varteksa”, a sada se ponovno vratila na staru adresu u Nazorovoj ulici, ali u novu zgradu koja odgovara svim potrebama suvremene knjižnice. 

     Danas gradska knjižnica i čitaonica posjeduje adekvatan prostor za smještaj knjižne građe, ali i  primjeren ambijent za rad knjižničara, a posebno za ugodniji boravak korisnika usluga. Sada ona ima sve uvjete da napokon postane središnje mjesto garešničkog kulturnog života te da poveća broj korisnika koji do sada, prema riječima njene ravnateljice Maje Dizdarević, nije bio dovoljno velik u odnosu na broj stanovnika Garešnice.  Gradska knjižnica sada je u mogućnosti da osigura veći broj kulturnih, informacijskih, obrazovnih i znanstvenih sadržaja te programa kakvih nedostaje u Garešnici. 

     Jedna od prvih aktivnosti u novom prostoru bit će obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige, a tu će manifestaciju, koja je ove godine posvećena mladima i održava se pod motom Misli na sebe – čitaj!, obilježiti brojnim aktivnostima. Već su održali Dane otvorenih vrata te promociju knjige Marice Balen, a u planu su još razne izložbe, predstavljanja knjiga, susreti zavičajnih pisaca i predavanje o povijesti garešničke knjižnice.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE