Gym

vijesti

     Napuštanje pasa od strane neodgovornih vlasnika i dalje je prilično veliki problem na području Garešnice, a njihovo zbrinjavanje je vrlo skupo i grad to puno košta – doznajemo u razgovoru s gradskim komunalnim redarom Željkom Rebrovićem. Komunalni redar zato poziva Garešničane da na vrijeme kastriraju i steriliziraju svoje pse i mačke kako bi se na taj način pomoglo rješavanju problema napuštanja životinja. 

     - Uz plakate koje smo postavljali u svim mjesnim odborima uskoro ćemo ponovno početi s upozorenjima kako bi građani poveli brigu o svojim ljubimcima na način da ih na vrijeme steriliziraju i kastriraju jer kad dođe do potomaka onda vlasnici pasa ne znaju kud će sa štencima. Neke uspiju udomiti, a neke ne i onda često puta bude napuštanja i ostavljanje uz ceste i šumarke – kaže Rebrović te dodaje da kao humano društvo trebamo poticati i udomljavanje životinja umjesto njihove kupnje kao primjer plemenitog i društveno odgovornog ponašanja. 

     Komunalni redar podsjeća da je kontrola razmnožavanja kućnih ljubimaca obvezna temeljem Zakona o zaštiti životinja, da je kastracija učinkovita metoda koju veterinari rade pažljivo te da je vlasnik nakon ovog rutinskog zahvata miran cijeli život svog kućnog ljubimca. Također ističe da kastracija osim sprječavanja neželjenog potomstva osigurava i dobro zdravlje kućnih ljubimaca.

 

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE