Gym

vijesti

     Od prošle subote traju prijave za upise u srednje škole. U garešničkoj Srednjoj školi "August Šenoa" učenicima su na raspolaganju 142 upisna mjesta u 7 strukovnih programa i u Općoj gimnaziji. Kako doznajemo, u toj su školi zadovoljni s prijavama za obrazovne programe koje nude, a do sad su već popunjene dvije trećine kvote planiranih upisnih mjesta.

     Najveći interes je za trogodišnje ugostiteljske programe tako da je razred kuhara i konobara već popunjen, dok je u stolarima i instalaterima grijanja i klimatizacije ostalo tek nekoliko slobodnih mjesta, a veliko zanimanje je i za grafičke tehničare.

     Što se tiče programa Opće gimnazije za sada je prijavljeno 8 učenika, no u školi vjeruju da će taj broj do 7. srpnja, kada završava rok za prijave kandidata, biti i veći jer su za sve učenike koji upišu Gimnaziju u Garešnici, zahvaljujući sufinanciranju Grada Garešnice, osigurane besplatne knjige. Na taj način svi učenici koji upišu prvi razred gimnazije u Garešnici uštedjet će oko 3.000 kuna, koliko inače koštaju knjige za prvi razred.

     - Grad Garešnica i ove je godine odlučio podržati gimnazijski program u našoj Srednjoj školi jer smatramo da je važno sačuvati Gimnaziju u Garešnici. Riječ je o programu kojeg upisuju naši najbolji učenici, koji će nakon srednje škole nastaviti školovanje na fakultetima. Naša je obveza da ne dopustimo da se taj program ugasi te da im omogućimo da u svome gradu imaju mogućnost završiti Gimnaziju, a ne da moraju putovati u okolne gradove što je dodatni trošak za njihove roditelje. Osim toga mogućnost školovanja u Garešnici učenicima će omogućiti da vrijeme koje bi utrošili na svakodnevno putovanje autobusom iskoriste puno kvalitetnije - kaže gradonačelnik Josip Bilandžija.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE