Gym

vijesti

     Gradsko vijeće Garešnice održalo je 10. sjednicu u aktualnom sazivu, a na njenom dnevnom redu našle su se čak 43 točke dnevnog reda. Vodio ju je predsjednik Vijeća Željko Starčević, a počela je aktualnim satom. Na njemu su vijećnici iznijeli mnoga pitanja koja se tiču aktualne problematike u gradu, a gradski su čelnici nastojali što kvalitetnije odgovoriti na svako od njih. Dvama pitanjima otvorio ga je bivši vijećnik SDP-a sada nezavisni socijaldemokrat Slaven Đurđević. Prvo se odnosilo na produženi boravak učenika nižih razreda u osnovnoj školi, a drugo na realizaciju projekta aglomeracije. 

     Gradonačelnik Josip Bilandžija prvo je odgovorio na pitanje o aglomeraciji rekavši da je ona u fazi izmjene projektne dokumentacije i izmjenama troškovnika te da cijeli taj proces vode Hrvatske vode. Kazao je da je kriza u Europi razlog što se puno toga obustavilo u mnogim gradovima u Hrvatskoj te da se očekuje da bi se u novom fondu mogla iznaći sredstva za realizaciju tog projekta. Što se tiče uvođenja produženog boravka u osnovnim školama, gradonačelnik je rekao da na Grad Garešnicu nisu još u potpunosti prenesena osnivačka prava na osnovnim školama te da će se nakon njihova prenošenja ići u tom smjeru. Podsjetio je vijećnika Đurđevića da je on sam na županijskoj skupštini glasao protiv prenošenja osnivačkih prava nad osnovnim školama u Garešnici i Trnovitičkom Popovcu na Grad Garešnicu te mu otvoreno poručio da je njegovo pitanje licemjerno. 

     Uslijedila su dva pitanja vijećnice Slavice Rukavine (HSU) koju je zanimalo kad će se vratiti biste četvorice partizana maknute iz središta Garešničkog Brestovca i kad će se u Hrvatskom domu u Garešnici postaviti klima uređaji. Gradonačelnik je odgovorio da se biste zapravo sačuvalo jer su preseljene u muzej u Bjelovar budući da o njima nitko nije vodio brigu. Kazao je da bi možda o tome trebalo razgovarati s tvrtkom Prima budući da su neki od tih partizana bili i direktori nekadašnjeg DK Brestovac. U vezi uvođenja klime u Hrvatski dom kazao je da je dom obnovljen, ali da je nedostajalo novca za klimu. No, ostavio je mogućnost uvođenja klime ako dođe do nesnosnih vrućina. 

     Vijećnica HDZ-a Andrea Bengez pitala je gradonačelnika kakvo je izvršenje gradskog proračuna za prošlu godinu te ga zamolila da nešto više kaže o ugovoru o dodjeli financijskih sredstava koji je Grad Garešnica potpisao sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade o čemu je čitala u medijima. Gradonačelnik je odgovorio da godišnje izvješće o izvršenju proračuna predstavlja višak u iznosu nešto većem od 675 tisuća kuna te da je ostvaren najveći proračun u povijesti Grada Garešnice veći od 60 milijuna kuna. Na pitanje o ugovoru potpisanim sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade kazao je da se on tiče razvoja predškolske djelatnosti te da će taj novac biti usmjeren prema obiteljima koje će biti oslobođene plaćanja vrtića jedan mjesec te dio za materijalne izdatke i opremu vrtića.

     Aktualni sat svojim je pitanjima zaključio HSLS-ovac Vladimir Šrajber koji je pitao gradonačelnika kakva je situacija s industrijskom zonom u Kapelici i ima li zainteresiranih investitora. Također ga je zamolio da razjasni neke navode u medijima o nepravilnostima u raspolaganju državnim poljoprivrednim zemljištem. 

     Gradonačelnik Bilandžija rekao je da je Grad uložio više od 10 milijuna kuna vlastitih sredstava za razvoj te poduzetničke zone, a sve s ciljem poticanja gospodarstva i otvaranja novih ranih mjesta u Garešnici. Kazao je da je garešnička tvrtka Ivatom u vlasništu obitelji Duković prva koja će investirati u tu zonu. Ona će izgraditi poslovnu halu u toj zoni i u njoj otvoriti nova radna mjesta. U vezi navoda o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem rekao je da se radi o dezinformacijama kojima je cilj zaustaviti razvoj poljoprivrede i razvoj Grada Garešnice. 

     U nastavku sjednice donesen je niz važnih gradskih odluka, među kojima i Etički kodeks nositelja političkih dužnosti u Gradu Garešnici kojim se uređuje sprječavanje sukoba između privatnog i javnog interesa u obnašanju dužnosti članova Gradskog vijeća i članova radnih tijela Gradskog vijeća.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE