Gym

vijesti

     U Hrvatskom je domu danas održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada, a prije sjednice služena je sveta misa u župnoj crkvi koju je predvodio biskup Vjekoslav Huzjak, a kojom je ujedno obilježen Dan garešničke Župe Pohoda Blažene Djevice Marije, nebeske zaštitnice grada Garešnice. Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik Gradskog vijeća Željko Starčević koji je prvo pozdravio brojne goste, među kojima župana Marka Marušića, ujedno izaslanika predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića, saborskog zastupnika Miru Totgergelija, ujedno izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, predstavnike prijateljskih gradova i općina te druge uzvanike. 

     Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija u prigodnom je govoru izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u prošloj godini te je rekao da je u 2021. ostvaren najveći realizirani proračun u povijesti Grada Garešnice u iznosu od 63 milijuna kuna. - Bili smo usmjereni na realizaciju brojnih programa i projekata u cilju stvaranja što kvalitetnijih uvjeta za razvoj naše sredine i veći standard naših građana. Izdvojit ću projekte Zeleni vrtovi Poilovlja u okviru kojeg je, između ostalog, zgrada starog kina u središtu Garešnice uređena u moderni Centar za posjetitelje, obnovu zgrade bivše gradske uprave, početak izgradnje nove zgrade knjižnice i čitaonice, izgradnju vodovoda u Dišniku i Velikom Pašijanu, provođenje katastarske izmjere dijela katastarske općine Garešnica i asfaltiranje ceste kroz Dišnik. To su oni veći projekti, ali radilo se u svim našim naseljima s ciljem ravnomjernog razvoja cijelog područja Grada Garešnice – rekao je, između ostalog, gradonačelnik Bilandžija te je istaknuo sustavnu potporu Grada razvoju poduzetništva kroz izgradnju Tehno parka i Poduzetničkog inkubatora kao i razrađeni sustav gradskih potpora obrtnicima, poduzetnicima i poljoprivrednicima.

     Nazočne su pozdravili saborski zastupnik Miro Totgergeli, načelnik  prijateljske Općine Vir Marino Radović te župan Marko Marušić koji je tom prigodom naglasio da je Garešnica grad koji se razvija i ide naprijed o čemu svjedoče brojni realizirani projekti od kojih je najviše njih ostvareno sredstvima europskih i nacionalnih fondova. – Živimo u izazovnim vremenima u kojima nije lako pokrenuti razvoj i ostvariti napredak, nije lako graditi, provoditi infrastrukturne projekte i stvarati uvjete za bolji život, ali Vi u tome uspijevate i na tome Vam treba čestitati. Grad Garešnica ima jasnu viziju i zna što želi, a ima i znanja i stručnosti da tu viziju ostvari – rekao je župan Marko Marušić te obećao potporu Županije gdje god bude potrebno.

     U nastavku sjednice uručena su gradska priznanja zaslužnim pojedincima i najboljim učenicima. Povelju Grada Garešnice dobili su učiteljica savjetnica Andreja Kovač, ratni policajac, humanitarac i predsjednik udruge oboljelih od PTSP-a Zdravko Nemčić, dobrovoljni darivatelji krvi Dejan Begić i Matija Gorek, liječnici Zlatko Gazdić i Ivan Premužić. Zahvalnicu Grada Garešnice dobili su najbolja učenica Osnovne škole Garešnica Barbara Štandar, najbolji učenik Osnovne škole Trnovitički Popovac Benjamin Bećirspahić i najbolja učenica garešničke Srednje škole „August Šenoa“ Leonarda Aparac. Prigodnim nastupima svečanost su uveličali klaviristica Zrinka Bombini, Pjevačka skupina Hrvatska žena i Mira Kovač koja je izvela himnu.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE