Gym

vijesti

     Garešničko udruženje obrtnika održalo je skupštinu na kojoj je donijelo plan rada i financijski plan za iduću godinu. I u narednoj godini nastavit će s aktivnostima na promicanju obrta i obrtništva kroz nastupe na sajmovima i manifestacijama, a nadaju se da će im situacija s pandemijom koronavirusa dopustiti da budu aktivniji nego ove godine i da ostvare sve zacrtane planove.

     U narednoj godini planiraju nastupiti na pet sajmova i to u Gudovcu, Bjelovaru, Križevcima, Grubišnom Polju i Garešnici te na trinaest manifestacija diljem Hrvatske među kojima i na Danima škrleta u Popovači, Krumpirijadi u Hercegovcu, Martinju u Velikoj Trnovitici, Adventu u Garešnici i drugima. U planu je i odlazak na obrtničke sportske igre, a nadaju se da će u svibnju iduće godine napokon uspjeti organizirati i svoju glavnu manifestaciju Obrtničku gastro izložbu u Garešnici koja zbog pandemije nije održana ni ove ni prošle godine.

     Na skupštini je bio nazočan i predsjednik Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije Goran Grgić koji je garešničke obrtnike upoznao s aktualnostima u Hrvatskoj obrtničkoj komori. On je izrazio zabrinutost zbog najavljenog reformiranja Hrvatske obrtničke komore kojim bi se, ako taj prijedlog bude usvojen, ugasile područne obrtničke komore te sva povijesna udruženja obrtnika po gradovima od kojih su neka, poput onog u Bjelovaru, stara i više od sto godina.

     - Mi smo izričito protiv tog prijedloga jer smatramo da i povijesni i praktični razlozi govore protiv njega. Naime, obrtnici su svoja udruženja osnivali upravo zato da im budu na usluzi tamo gdje im trebaju. Za njihovo ukidanje nema nikakvog razloga jer država niti nas financira niti će nešto od toga dobiti. Riječ je o udruženjima obrtnika koja su se održala i za vrijeme apsolutističke Jugoslavije i za vrijeme komunizma. Nikad nikom do sad nije palo na pamet da ih ukida i zaista smo zapanjeni te se nadamo da će se od toga na kraju ipak odustati – rekao je Goran Grgić. Na skupštini je bio i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija koji je obrtnicima pružio punu podršku u njihovim nastojanjima.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE