Gym

vijesti

     Obnova zgrade bivše gradske uprave u Nazorovoj ulici, tzv. općinske zgrade, u kojoj su danas smješteni sud, županijske službe, porezna uprava, katastar, poljoprivredna i veterinarska inspekcija, ali i Gradska vijećnica te Matični ured, završila je prije nekoliko mjeseci. Njena obnova prema riječima gradonačelnika Josipa Bilandžije vrijedna je gotovo pet milijuna kuna, a financirala se sredstvima EU i Grada Garešnice. Kako bi se Gradu olakšalo plaćanje njegovoj dijela Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osiguralo mu je 862 tisuće kuna tako da će Grad Garešnica u konačnici umjesto 40 sufinancirati samo 20 posto obnove te zgrade. Potpisivanje tog vrijednog ugovora održano je prošlog tjedna. 

     Tom prigodom gradonačelnik Bilandžija zahvalio se državnom tajniku Velimiru Žuncu na osiguranim sredstvima. - Europski projekti promijenili su izgled našeg grada. Kroz EU projekte, financiranje Ministarstava i kroz decentralizaciju sredstava lokalnim jedinicama dobili smo mogućnost da razvijamo projekte koji su od velike važnosti za nas. Spomenut ću turistički projekt Zelene vrtove Poilovlja, energetsku obnovu škola i izgradnju novog reciklažnog dvorišta. Projekt obnove stare gradske uprave omogućio je svim zaposlenicima javnih i državnih službi koje su tamo smještene bolje uvjete za rad, a našim građanima dobivanje kvalitetnijih javnih usluga – kazao je. 

     Obnovom je, podsjetimo, ta zgrada dobila novu energetsku ovojnicu, pvc stolariju, novi sustav grijanja i klimatizacije, led rasvjetu, krovište je podaskano i na njemu su zamijenjeni crijep i limarija itd., a preostalo je još uređenje sanitarnog čvora u zgradi koji će, prema riječima gradonačelnika također biti obnovljen. Državni tajnik Velimir Žunac istaknuo je da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osiguralo 630 milijuna kuna za sufinanciranje provedbe europskih projekata gradovima, općinama, županijama i komunalnim poduzećima na području cijele Republike Hrvatske. Istaknuo je da će u narednom razdoblju biti puno mogućnosti za nove europske projekte i da se treba prijavljivati na natječaje.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE