Gym

vijesti

     Od početka prošle godine na čelu gradske tvrtke Sajam Uljanik d.o.o. nova je uprava na čelu s direktorom Josipom Vacekom koji je na tom mjestu zamijenio Zdravka Lojkića. Za prokurista tvrtke imenovan je Vjekoslav Filipec. Međutim, novu je upravu, odlučnu da unaprijedi rad sajma, dočekala pandemija koronavirusa zbog koje je njegov rad privremeno zatvoren. No, vrijeme do ponovnog otvaranja iskoristili su za uređenje dotrajale zgrade sajma u čemu su im uz Grad Garešnicu pomogli i mještani Uljanika. Uredili su i prilaz oko zgrade sajma kako bi olakšali pristup istovaru stoke na vagu, a nakon ukidanja zabrane sajmovanja prionuli su osnovnom poslu. 

     - Posjećenost sajma unatoč pandemiji povećala se te je otkupljeni broj stoke povećan u odnosu na godinu ranije. Prodano je 865 janjaca, 110 koza, 379 teladi, 310 odojaka, 20 krava, 3 konja, 28 bekona i 420 ulaznica, a procijenjena vrijednost prodane stoke je oko 2,7 milijuna kuna. Kako bi povećali posjećenost sajma nismo naplaćivali korištenje javnih površina ugostiteljima, obrtnicima i OPG-ovima, a zbog istog smo razloga smanjili cijenu ulaznice sa 20 na 10 kuna – rekao nam je direktor Sajma Uljanik d.o.o. Josip Vacek. 

     Redoviti kupci na sajmu lani su dolazili iz Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije i oni su otkupljivali gotovo svu dovezenu stoku tako da s plasmanom nije bilo problema, a manji broj stoke kupovali su i mesari iz kontinentalnog dijela Hrvatske. Problem koji se pojavljuje prijašnjih godina, kaže direktor Vacek, je pojava nelegalnih otkupnih mjesta na kojima ne postoji ovlašteni veterinarski nadzor kao ni fiskalizacija računa, a vage na tim mjestima nisu atestirane i upitne su točnosti. Međutim, veterinarske inspekcije redovito dobivaju informacije gdje se takva mjesta pojavljuju i rade na tome da se ona zatvore. 

     U prošloj godini ostvaren je prihod od 19.480 kuna što je 9 posto više nego godinu ranije, no troškovi su povećani čak 221 posto i iznose gotovo 40 tisuća kuna tako da je u 2020. ostvaren gubitak od 20.311 kuna.  Međutim, ohrabruje podatak da se gubitak smanjuje odnosno podmiruje iz ovogodišnjih prihoda sajma. U planu je daljnje ulaganje u infrastrukturu Sajma Uljanik i još bolja suradnja s kupcima i prodavačima te po potrebi i češće sajmovanje jer je osnovi cilj nove uprave sačuvati i unaprijediti stočni sajam u Uljaniku.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE