Župan Damir Bajs u radnom posjetu Garešnici

  • Published in VIJESTI

Dana 20. studenog 2013. godine, Garešnicu je tijekom radnog posjeta posjetio župan Damir Bajs s najbližim suradnicima - zamjenicima župana: Đurđicom Ištef Benšić i Nevenom Alićem, te v.d. pročelnicom kabineta župana Daliborkom Vrankić Horvat i v.d. pročelnicom za obrazovanje, kulturu, šport i nacionalne manjine Anom Antolović.

Tijekom višesatnog boravka u Garešnici, župan je u nazočnosti gradonačelnika Grada Garešnice Velimira Žunca sudjelovao na sastanku ravnatelja srednjih škola Bjelovarsko - bilogorske županije, kojem je domaćin bila Srednja škola August Šenoa Garešnica, na čelu s ravnateljicom Đurđicom Međurečan. Također, svi nazočni su obišli i školsko - sportsku dvoranu, za koju su predložene nove korigirane cijene, a župan osobno izrazio uvjerenje da su problemi vezano uz korištenje iste po njegovom mišljenju riješeni.

Delegacija je posjetila i Osnovnu školu Garešnica, gdje su u prisutnosti ravnateljice Dejane Vitez razgovarali o problematici ove osnovne škole, s naglaskom na rješavanje problema krovišta škole, a bilo je govora i o nužnosti izgradnje lifta kroz nekoliko godina i to za potrebe učenika s posebnim potrebama. Treba naglasiti da je tijekom ljeta Bjelovarsko - bilogorska županija financirala izgradnju WC-a za učenike s posebnim potrebama, na čemu su županu Damiru Bajsu zahvalili i ravnateljica i gradonačelnik. Priliku za razgovor i fotografiranje sa županom i gradonačelnikom, iskoristili su i najmlađi učenici Osnovne škole Garešnica - dva razreda prvašića.

Nastavak službenog posjeta obilježio je radni sastanak u Gradskoj vijećnici Grada Garešnica, gdje su predstavnici županije i grada razgovarali o potrebama Grada Garešnice u nadolazećem periodu j gdje je župan izrazio spremnost da pomogne u rješavanju izrazito važnih problema, a to su pristupna cesta za Poduzetničku zonu Kapelica i nastavak suradnje grada i županije kroz sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, a kasnije i izgradnje akumulacije za navodnjavanje preko 440 ha poljoprivrednih površina na lokaciji Kapelica - Kaniška Iva. Prema riječima župana Damira Bajsa, županija je zaista spremna pomoći gradu u nastojanjima da se počne kvalitetnije razvijati i to će se osjetiti već u 2014. godini.

Nakon održanog radnog sastanka, svi su se sudionici vratili u Srednju školu August Šenoa, koja je bila domaćin svečanog ručka.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas