Muratović i Nakladal i dalje na čelu UHBDRPG

  • Published in VIJESTI

     U garešničkom hotelu Garić u nazočnosti 46 članova UHBDRP Garešnica izabrano je novo vodstvo te braniteljske udruge te ujedno obilježen Dan udruge i Dan Policije. Udruga okuplja ratne policijske veterane iz Garešnice i susjednih općina Berek, Hercegovac i Velika Trnovitica, a njezin predsjednik Edim Muratović je podnoseći izvješće o radu u prošloj godini rekao da su članovi udruge obilježavali važne obljetnice iz Domovinskog rata, pogibije kolega policajaca, organizirali Memorijal Josip Pleša, ali i da su se stavili na raspolaganje cijeloj zajednici za vrijeme pandemije i potresa u susjednoj Sisačko-moslavačkoj županiji tako da su osiguravali poštivanje protupandemijskih mjera na ulazu u gradsku tržnicu, a nakon potresa dva su mjeseca odlazili na pogođena područja i pomagali u distribuciji pomoći stradalima.

     Nakon što su usvojena sva podnijeta izvješća birano je novo vodstvo udruge. U Nadzorni odbor izabrani su Mirko Mihalinac, Tomislav Lukinac, Ivica Rijetković, Ladislav Kraljević i Drago Mihalić. U Sud časti Jozo Karlović, Denis Perković, Dražen Sabolović, Mirko Kolar i Mirko Polović. Za glasnogovornicu je izabrana Mateja Marijanović, za rizničara Predrag Predragović, a za tajnika Zdravko Nemčić. Za čelne ljude udruge ponovno su izabrani dosadašnji predsjednik Edim Muratović i dopredsjednik Branko Nakladal.

     Uz redovne aktivnosti na obilježavanju važnih obljetnica i čuvanju vrijednosti Domovinskog rata udruga još ove jeseni planira održati promociju knjige o učešću ratne Policijske postaje Garešnica u ratu, a u planu je i osnivanje braniteljske zadruge kroz koju bi branitelji mogli lakše plasirati svoje poljoprivredne i druge proizvode. Okupljenima se potom prigodnim riječima obratio počasni predsjednik udruge i ratni zapovjednik PP Garešnica Ivan Marinko Čajsa koji je pozvao članove da čuvaju jedinstvo udruge te da i dalje budu aktivni u njenom radu. Potom su uručene plakete zaslužnima za rad udruge, a to su predsjednik ZUHBDRP-RH Marijan Smernić, gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, dogradonačelnik Goran Cupek, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Miroslav Gerstner i predsjednik gradske Sportske zajednice Željko Rijetković.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas