Mladoj poduzetnici prostor u Poduzetničkom inkubatoru

  • Published in VIJESTI

     Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija danas je u svom uredu potpisao ugovor s novom stanarkom Poduzetničkog inkubatora u Garešnici mladom poduzetnicom Lorenom Gazibara, vlasnicom novoosnovane tvrtke „Grafo arting“ d.o.o. iz Garešnice. Nakon potpisivanja ugovora Lorena Gazibara nam je rekla: 

     - Već nekoliko godina planiram otvoriti vlastitu tvrtku koja će se baviti grafičkom djelatnošću te se osamostaliti budući da sam odlučila ostati živjeti u Garešnici. To mi je u konačnici uspjelo zahvaljujući potporama države i Grada Garešnice za mlade poduzetnike. Iskustvo u tom poslu sam stjecala radeći u poduzeću mojih roditelja koji se također bave grafikom, a stečeno znanje iskoristit ću sada u poslovanju svoje tvrtke. U početku ću raditi dotisak na tekstil, a s vremenom planiram i širiti usluge. Zahvaljujem se Gradu Garešnici i gradonačelniku Josipu Bilandžiji što su mi omogućili korištenje poslovnog prostora u Poduzetničkom inkubatoru uz subvencionirani zakup – rekla je tom prigodom Lorena Gazibara. 

     Gradonačelnik Josip Bilandžija pohvalio je mladu poduzetnicu što se odlučila na otvaranje vlastite tvrtke te dodao: - U Garešnici se otvaraju nove tvrtke, mladi se odlučuju na otvaranje svojih poduzeća i obrta i to je ono što ovom gradu treba. Grad Garešnica to potiče kroz subvencioniranje zakupa poslovnih prostora koje smo za tu svrhu osigurali u dva poduzetnička inkubatora, jednom u prostoru bivšeg Prekršajnog suda u Lustigovoj ulici u Garešnici, a drugog u zgradi Tehno parka u Poduzetničkoj zoni Kapelica. Mladoj poduzetnici čestitam na hrabrosti i želim joj puno uspjeha u poslovanju - kazao je. 

     Na potpisivanju ugovora nazočna je bila i nova direktorica Poduzetničkog centra Garešnica Tatjana Purkić koja je istaknula da su se gradski poduzetnički inkubatori zbog svoje visoke popunjenosti potvrdili kao poduzetničke potporne institucije u pravom smislu te riječi. Rekla je da je inkubator u Lustigovoj ulici popunjen u potpunosti, dok je u drugom, koji se nalazi u zgradi Tehno parka, od deset ureda slobodan još samo jedan. Međutim, i taj posljednji bit će uskoro popunjen jer za njega postoji nekoliko interesenata, rekla je.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas