Gym

vijesti

     Unatoč očekivanjima i optimističkim najavama vezanim uz pandemiju koronavirusa garešnički turizam u prvih šest mjeseci ove godine nije donio željele rezultate. Ograničenja vezana uz pandemiju protegnula su se i na ovu godinu tako da turistički rezultati nisu ostvarili planirani rast, ali umiruje podatak da je do određenog napretka ipak došlo. Prema podacima iz e-visitora na području Turističke zajednice Sjeverna Moslavina u prvih šest mjeseci 2021. zabilježeno je 836 dolazaka gostiju, od čega je 662 domaća i 174 strana gosta te 1.816 noćenja, od čega su 1.405 ostvarili domaći, a 411 strani gosti. 

     - Dolazaka je manje za tri posto, a noćenja više za dva posto u odnosu na isto razdoblje lani. Od toga najveći broj ostvaren je u Hotelu Garić, a dio je ostvaren i u sedam privatnih smještajnih objekata na našem području s tim da su među njima i dva novootvorena i to Apartmani Vitana i Studio apartman 1. Od stranaca su najbrojniji bili oni iz Italije, Njemačke i Mađarske – rekla nam je direktorica TZ Sjeverna Moslavina Daniela Belak te dodala: - U srpnju i kolovozu značajnije je nastavljen tren rasta dolazaka i noćenja i to nas posebno veseli, a istaknut ću prva dva tjedna kolovoza u kojima je 28 posto dolazaka i 31 posto noćenja više nego u istom razdoblju prošle godine – kazala je. 

     Do kraja ove godine očekuje se realizacija velikog gradskog projekta Zeleni vrtovi Poilovlja u kojeg je uloženo više od 21 milijun kuna. Uskoro će biti završena rekonstrukcija zgrade starog kina u središtu Garešnice u moderni Centar za posjetitelje, uređen je turistički punkt u Kaniškoj Ivi, a onaj u Hrastovcu se dovršava, privodi se kraju uređenje šetnice, stiže oprema, pripremaju se turističke brošure itd. tako da se do kraja godine očekuje i svečano otvorenje cijelog projekta i početak rada što će unaprijediti daljnji razvoj turizma u Garešnici.

     Izostale velike manifestacije                                   

     Zbog pandemije i ove su godine izostale neke velike turističke manifestacije poput Garešničkog fašnika koji je održan online, zatim Dana pučkog teatra u Hercegovcu, Gastro-flore i Marinja u Garešnici. No, neke su ipak održane poput Rallya starodobnih traktora, Petrova u Kapelici, ribičkih natjecanja i prvog Infinity festivala u Garešnici. Održana su i neka manja događanja poput Večeri vina i poezije, kazališnih predstava i kina na otvorenom. Turistička zajednica trenutno provodi natječaje za izbor najljepših okućnica te najboljih fotografija na temu Odmor uz knjigu. 

     Kreću sva turistička događanja 

     Protekli vikend održane su Krumpirijada u Hercegovcu i Ljeto u Bršljanici. U okviru Ljeta u Bršljanici bila je šetnja i edukativno predavanje dok likovne kolonije ove godine nije bilo jer su slikari već ranije oslikali maketu Grada Bršljanca koju su posjetitelji manifestacije mogli vidjeti. Ovaj vikend, 27. i 28. kolovoza, slijedi popularna Gariglazbijada u Garešnici uz koju će se održati i sajam OPG-ova, a bit će upriličena i bogata gastro ponuda te brojni zabavni sadržaji za djecu. „Rujan na vodi“ počinje prvi vikend u rujnu kada će se održati i Izložba oldtimera.

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE