Uređenje mjesnog doma u Malom Vukovju

  • Published in VIJESTI

     Malo Vukovje smješteno je uz državnu cestu koja vodi od Garešnice prema Međuriću, a u njemu danas živi stotinjak stanovnika. Na čelu Mjesnog odbora Malo Vukovje je predsjednik Miroslav Hegeduš s kojim smo se našli u tamošnjem trošnom mjesnom domu kako bi nas upoznao s radovima koji su u njemu nedavno izvedeni, ali i s drugim potrebama mještana koje su, kaže, uistinu brojne.

     - Zahvaljujući Gradu Garešnici nedavno je u mjesnom domu uređen sanitarni čvor s novim pločicama, stolarijom i sanitarnom galanterijom te septička jama za odvodnju jer je bez wc-a taj dom bio praktički neupotrebljiv. Na ulazu u salu postavljena su i nova vrata. Dom se uglavnom dosad koristio samo za izbore, a nakon što je uređen sanitarni čvor već su održana manja obiteljska okupljanja, a najavljena su i druga, budući da je tu sada moguće održati i proslave rođendana, krizme, karmine pa i svatove – rekao nam je Miroslav Hegeduš.

     - Dom treba nastaviti uređivati i dalje jer je vanjska stolarija propala, a i krovište je trošno. Treba uvesti i grijanje u dom do kojeg je doveden plin, popločiti predvorje, urediti kuhinju i okrečiti ga. U naselju bi trebalo postaviti autobusnu stanicu, no prije svega nam je potreban vodovod koji je stigao do početka sela i tu su radovi stali. Na njega bi se odmah priključilo 11 kućanstava jer svi mi držimo domaće životinje, među nama ima i velikih stočara, a bunari nam ljeti presušuju – kaže Hegeduš.

     Kroz selo je prošao plin, cesta kroz naselje je u vrlo dobrom stanju, a nedavno je asfaltiran i odvojak prema Kraki. Osim toga uz pomoć Grada promijenjeni su krovište i ulazna vrata na vatrogasnom spremištu, uređen je poljski put i okrčene su živice uz njega, a prostor oko doma i vatrogasnog spremišta redovito kose vatrogasci DVD-a Malo Vukovje, koji je uz Mjesni odbor jedini nositelj aktivnosti u selu. Mještane muče i slaba struja u dijelu naselja od trafostanice prema Kraki, ali i slabe autobusne veze. Poseban im je problem što u selu više nemaju trgovinu mješovite robe, a opskrbljuju ih pokretne trgovine. Prva trgovina im je tek u Garešnici jer su zatvorene i trgovine u susjednim selima Kaniškoj Ivi, Ciglenici i Velikom Vukovju.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas