Gradonačelnik Bilandžija ušao u izbornu utrku

  • Published in VIJESTI

     Vlada Republike Hrvatske prošlog je tjedna donijela odluke o raspisivanju lokalnih izbora koji će se održati 16. svibnja, a u utrku za novi mandat ušao je i aktualni gradonačelnik Josip Bilandžija te je u subotu počelo prikupljanje potpisa birača potrebnih za kandidaturu. Podsjetimo, garešnički HDZ, HSLS i HSP potpisali su koalicijski sporazum temeljem kojeg će te tri stranke na predstojeće lokalne izbore izaći sa zajedničkom listom za Gradsko vijeće Garešnice. Riječ je o koalicijskim partnerima koji su i u proteklom mandatu obnašali gradsku vlast u Garešnici. Nakon potpisivanja sporazuma na Trgu hrvatskih branitelja predstavljen je i njihov zajednički kandidat za gradonačelnika Garešnice na predstojećim izborima. To je aktualni gradonačelnik Josip Bilandžija (HDZ) čiji će kandidat za zamjenika biti Goran Cupek iz HSLS-a koji je tu dužnost obnašao i u protekom mandatu.

     Na predstavljanju kandidata uz Josipa Bilandžiju, Gorana Cupeka te predsjednika garešničkog HSP-a Željka Rijetkovića bili su i predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Miro Totgergeli, predsjednik HSLS-a i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, predsjednik županijskog HSP-a Zoran Đošić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Velimir Žunac, predsjednik Gradskog vijeća Garešnice i predsjednik HDZ-a Garešnice Željko Starčević, predsjednik garešničkog HSLS-a Vladimir Šrajber te HDZ-ov kandidat za župana Marko Marušić i drugi građani.

     Tom prigodom gradonačelnik Garešnice i kandidat za tu dužnost na predstojećim izborima Josip Bilandžija podsjetio je na sve projekte koje je realizirala aktualna gradska vlast. Istaknuo je da su iz nacionalnih i europskih fondova povučena velika sredstva koja su uložena u daljnji razvoj Garešnice te rekao da se iz godine u godinu povećava broj obrta i da je Garešnica grad u kojeg se doselilo više ljudi nego što je iz njega odselilo. Jasan pokazatelj pozitivnog trenda u razvoju Garešnice je i stalni rast gradskog proračuna, kazao je, te dodao da je cilj ove koalicije nastavak tog trenda i da zato od građana traže podršku za novi mandat.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas