SNV osiguralo sredstva za dogradnju doma u Rogoži

  • Published in VIJESTI

     Vezano uz sustav tzv. "Kapitalnih investicija" Srpskog narodnog vijeća i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, Vijeće srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije u prostorijama SNV-a potpisalo je ugovor o dodjeli novčanih sredstava za financiranje programa koji su u funkciji zaštite i promicanja kulturnog i nacionalnog identiteta srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.

     - Prije potpisivanja ugovora županijsko Vijeće srpske nacionalne manjine je u suradnji sa SKD "Prosvjeta" Garešnica i Vijećem SNM Garešnice uskladilo da se prema potrebama srpske zajednice Grada Garešnice krene u financiranje projekta "Društveni dom Rogoža, dogradnja i adaptacija", a predsjedništvo Srpskog narodnog vijeća je odobrilo ovaj projekt i osiguralo 500 tisuća kuna za njegovu realizaciju – kazao nam je Darko Karanović, predsjednik županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine i ujedno savjetnik župana Damira Bajsa za pitanja nacionalnih manjina te dodao:

     - Nakon niza sastanaka u Gradu Garešnici uz prisustvo gradonačelnika Josipa Bilandžije, pročelnika za gospodarstvo Miroslava Gerstnera, dožupana srpske zajednice Saše Lukića kao i predsjednika i zamjenika SKD Prosvjeta pododbor Garešnica Zorana Blanuše i Nikole Radoševića te predsjednika VSNM Garešnica Damira Sedramca, odlučeno je da se krene u realizaciju ovog projekta. Grad Garešnica financirao je izradu projektne dokumentacije i građevinsku dozvolu te odredio nadzorni organ za građevinske radove – kazao je.

     Kako bi se projekt mogao realizirati Grad Garešnica kao vlasnik doma u Rogoži i SNV kao financijer radova sklopili su ugovor o osnivanju i prijenosu prava građenja na predmetnoj parceli. Ugovor je potpisan na 20 godina s odredbom da će novi prostor moći u dogovoru koristiti Mjesni odbor Rogoža i ostale udruge. Sami radovi, pojašnjava Karanović, odnose se na dogradnju postojećeg objekta bivše škole u Rogoži s namjerom da se stari dio postojeće sale poveže s većim novim dijelom uz novi sanitarni čvor, električne instalacije i novi sustav grijanja. Ovom akcijom, kaže, sigurno će se još poboljšati rad garešničke Prosvjete koja je danas primjer rada s najmlađima na očuvanju srpskog nacionalnog identiteta, a koristit će i Vijeću SNM Garešnice za njihove aktivnosti.(Napisao: A. Štandar)

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas