Kreće još jača promidžba nove poduzetničke zone

  • Published in VIJESTI

     Prije godinu dana s ciljem osiguranja preduvjeta za daljnji gospodarski razvoj Garešnice otvoreni su nova poduzetnička zona u Kapelici i poslovna zgrada Tehno parka. Riječ je o izuzetno vrijednim investicijama za čiju je gradnju i uređenje utrošeno više od 33 milijuna kuna, a koje bi trebale dati zamah garešničkom gospodarstvu, privući investitore i donijeti nova radna mjesta, ali i probuditi poduzetnički duh kod lokalnog stanovništva, svih onih koji su dosad imali volju, znanje i poduzetničku ideju, ali je nisu mogli realizirati zbog manjka početnog kapitala, nedostatka poslovnog prostora i svake druge potpore, od financijske do savjetodavne.

     Otvorenjem ovih dvaju kapitalnih investicija uz širok spektar raznih financijskih potpora države, grada i županije sada im se sve to nudi u Garešnici. U poduzetničkoj zoni koja se prostire na površini od 21 hektar potencijalnim investitorima nudi se 19 parcela različitih površina te brojne gradske pogodnosti, od subvencioniranja kupnje zemljišta do oslobađanja od plaćanja komunalnog doprinosa. Za sada, kako doznajemo, rezervirane odnosno kupljene su parcele za izgradnju bioelektrane te još jedna parcela za izgradnju pogona za sortiranje i preradu korisnog otpada. Intenzivnije popunjavanje poduzetničke zone omela je koronakriza, a gradska uprava sada priprema još jaču promidžbu te zone.

     Poslovna zgrada Tehno parka poduzetnička je potporna institucija s posebnim naglaskom na mlade poduzetnike, žene i početnike, a svojim korisnicima nudi subvencionirani zakup poslovnog prostora, informatičku i drugu uredsku opremu te savjetodavne usluge u prvim godinama poslovanja. Danas je u njoj sedam tvrtki koji su registrirane na području Garešnice. Od toga njih četiri su nove i koriste povlaštene uvjete zakupa. Ta zgrada sveukupno ima 15 poslovnih prostora tako da još ima slobodnih ureda.

     - Kao novoosnovana tvrtka koristimo subvenciju Grada Garešnice kojom smo u prvoj godini poslovanja oslobođeni plaćanja zakupa prostora. Osim ove subvencije, koristimo i potpore Grada Garešnice za poticanje osnivanja novih poduzeća i obrta čime su nam subvencionirani troškovi pri pokretanju gospodarske aktivnosti kao i potpore za subvencioniranje nabave i ugradnje strojeva i opreme čime nam je Grad uvelike olakšao pokretanje poslovanja i probijanje na tržište – rekao nam je jedan od stanara Tehno parka.(Tekst i fotografija: A. Štandar)

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas