Garešničke vatrogaskinje pomagale u potresu

  • Published in VIJESTI

     Garešnički vatrogasci od prvog su dana razornog potresa, koji je 29. prosinca prošle godine pogodio Sisak, Petrinju i Glinu, bili prisutni na stradalom području i pomagali unesrećenima. Bili su jedni od prvih vatrogasaca izvan Sisačko-moslavačke županije koji su stigli na to područje, a na teren su izašli s pet vozila i 21 vatrogascem među kojima je bilo devet profesionalaca iz JVP Garešnica i 12 dragovoljaca iz garešničkih DVD-a. Među dragovoljcima bilo je i šest djevojaka, mladih vatrogaskinja, koje su se odmah stavile na raspolaganje i pomagale na stradalom području idućih 13 dana, zaključno do 10. siječnja.

     To su Stella Tomičić, Kristina Martić, Antonia Kablar i Ida-Maria Hržina iz DVD-a Garešnički Brestovac, Petra Hladik iz DVD-a Zdenčac te Zrinka Kunješić iz DVD-a Tomašica. Sve su one još od malih nogu, sa šest godina, uključene su u sustav garešničkog vatrogastva u kojem su kroz vatrogasni pomladak učile o vatrogastvu, obučavale se i sudjelovale na brojnim vatrogasnim natjecanjima. Zajedničko im je i to što su sve ponikle u DVD-u Brestovac te su nakon punoljetnosti položile ispit za operativnog vatrogasca, a neke od njih potom su napredovale i u veća zvanja.

     Na sisačko su području stigle odmah nakon potresa, a dok su njihovi kolege sudjelovali u raščišćavanju ruševina, cesta i parkirališta, izvlačenju zatrpanih automobila i opskrbi građana pitkom vodom one su stavljene na raspolaganje JVP Sisak te su pomagale oko podjele hrane spasiocima, a jedna od njih, Zrinka Kunješić, je zaprimala prijave šteta u vatrogasnom operativnom centru te kasnije po dojavama građana raspoređivala vatrogasce na intervencije.

     - I na ovom se primjeru pokazalo koliko je bitan rad s vatrogasnim mladeži. Ponosan sam na djevojke koje su odlično odradile posao. Čak devet DVD-a u Vatrogasnoj zajednici Grada Garešnice vrlo aktivno radi s mladima, a aktivnosti su usmjerene na učenje rada s vatrogasnom opremom i sudjelovanje na natjecanjima u kojima naša mladež uvijek bilježi odlične rezultate među kojima treba istaknuti jedno prvo te jedno drugo mjesto na međunarodnim natjecanjima – rekao nam je zapovjednik gradske Vatrogasne zajednice i JVP Garešnica Tomislav Kunješić.(Napisao: A. Štandar)

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas