Grad osigurao novac za udruge, DVD-e i Crveni križ

  • Published in VIJESTI

     Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija s predsjednicima gradske Sportske zajednice Željkom Rijetkovićem, Vatrogasne zajednice Grada Garešnice Đurom Petrićem, Zajednice tehničke kulture Željkom Vidom i ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Melitom Lozinom potpisao ugovore o financiranju njihovih aktivnosti. Riječ je o 1.550.000 kuna koliko je za njihov rad u ovoj godini planirano u gradskom proračunu.

     Za Sportsku zajednicu osigurano je 680 tisuća kuna, a za Zajednicu tehničke kulture 100 tisuća kuna i one će taj novac prema unaprijed utvrđenim kriterijima raspodijeliti udrugama koje djeluju u okviru njih. Vatrogasnu zajednicu Grad Garešnica u 2021. godini financirat će s 570 tisuća kuna, a taj će novac biti usmjeren u 16 dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na području Grada Garešnice. Za rad garešničkog Crvenog križa osigurano je 200 tisuća kuna.

     Gradonačelnik Bilandžija zahvalio se predstavnicima svih triju Zajednica i Crvenog križa na svim njihovim aktivnostima koje su provodili u prošloj godini te je izrazio nadu da će se uskoro okončati pandemija koronavirusa i da će ova godina biti još sadržajnija. Predsjednici svih Zajednica izrazili su zadovoljstvo na financijskoj podršci Grada Garešnice. Đuro Petrić je rekao da Vatrogasna zajednica zbog pandemije nije održala brojna vatrogasna natjecanja, a da su dobiveni novac u prošloj godini utrošili za nabavku opreme za DVD-e, liječničke preglede vatrogasaca i za pomoć JVP Garešnica. Čelnik Sportske zajednice Željko Rijetković kazao je da su sva planirana gradska sredstva za prošlu godinu u potpunosti isplaćena iako dio aktivnosti sportskih udruga zbog pandemije nije realiziran. Ta su sredstva, rekao je, podijeljena svih sportskim udrugama, članicama Zajednice, a one su ih osim za troškove natjecanja uložile i u sportsku infrastrukturu.

     Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Garešnice Melita Lozina zahvalila se gradonačelniku i gradskoj upravi u ime djelatnika i volontera kao i krajnjih korisnika usluga Crvenog križa na dobroj suradnji u prošloj godini. Osim na financijskoj zahvalila se i na logističkoj potpori Grada u teškim vremenima pandemije kao i u svih aktivnostima Crvenog križa vezanim za organizaciju humanitarne pomoći za potresom pogođena područja susjedne Sisačko-moslavačke županije. Prvi čovjek Zajednice tehničke kulture Željko Vida istaknuo je zadovoljstvo novčanom podrškom Grada zahvaljujući kojoj su, kazao je, neke udruge iz te Zajednice dobile financijsku potporu kakvu nikad do sad nisu imale.(Tekst i fotografija: A. Štandar)

 

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas