U planu širenje sajma u Uljaniku

  • Published in VIJESTI

     Sajam u Uljaniku kod Garešnice ima 180 godina dugu tradiciju sajmovanja, a glavna djelatnost mu je sajam stoke koji se održava svakog 19-og u mjesecu i svaku prvu subotu u mjesecu. Tijekom proljeća zbog pandemije koronavirusa sajmovi se nisu održavali zbog mjera Stožera civilne zaštite, no to je vrijeme iskorišteno za radove na održavanju infrastrukture. Radilo se na uređenju prostora sajma i njegove upravne zgrade čija fasada je prebojana, a na krovište je postavljena nova limarija te su promijenjeni popucali crjepovi. Okrečena je i uređena unutrašnjost zgrade, a kupljeni su i novi uredski stol i stolice. Prebojane su ograde na vagama te je uređen pristup stoke kod ulaza na vagu i izlaza na utovarnu rampu.

     - Kupac koji redovno dolazi na sajam gotovo 30 godina je sa zadarskog područja i otkupljuje uglavnom svu stoku. Najveća je potražnja za telcima, junadi, janjcima, jarićima, odojcima i nešto manje za bikovima i kravama. Cilj nam je ohrabriti domaće proizvođače stoke pa čak i one iz drugih županija, pogotovo male, da postoji mjesto na kojem se može prodati stoka koja će se plasirati na domaće tržište kako bi i krajnji kupci u mesnicama i restoranima znali da jedu kvalitetan domaći proizvod – rekao nam je Josip Vacek koji je na mjesto direktora sajma imenovan u veljači ove godine te dodao:

     - Nedavno smo otvorili i facebook stranicu sajma na kojoj redovno izvještavamo javnost o svim novinama i na kojoj nam se i kupci i prodavači mogu obratiti kada god to žele i dobiti provjerenu informaciju. Isto tako, uz stoku plan nam je dovesti i OPG-ovce, obrtnike i poduzetnike da prodaju svoje proizvode za vrijeme održavanja sajma uz besplatno korištenje sajamskog prostora. Pozorno pratimo situaciju s COVID-19 virusom i čim to situacija dopusti organizirat ćemo sajmove s većim brojem posjetitelja. U radu nas podržava Grad Garešnica te se zahvaljujem gradonačelniku Josipu Bilandžiji na dobroj suradnji u svim aktivnostima koje provodimo – kazao je Vacek.

     Uprava sajma redovito prati i mogućnosti apliciranja na EU fondove, a želja im je urediti veliki prostor iza zgrade sajma na kojem postoje razne mogućnosti od asfaltiranja do izgradnje hala za održavanje raznih izložbi. Na sajmu se svake prve i treće nedjelje u mjesecu održava i sajam automobila kojeg vodi prokurist sajma Vjekoslav Filipec koji je zajedno s Vacekom izabran u novo vodstvo sajma.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas