Svečano otvoren novi dječji vrtić

  • Published in VIJESTI

     Državni tajnik u ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija svečanim presijecanjem vrpce otvorili su novi objekt dječjeg vrtića Maslačak izgrađen u Ulici kralja Tomislava. Na svečanosti je zbog aktualnih protupandemijskih mjera bio nazočan manji broj uzvanika, uglavnom predstavnici gradskih i državnih tvrtki i institucija, a nakon prigodnih govora novi dječji vrtić blagoslovio je garešnički župnik velečasni Dejan Tot.

     Tom prigodom gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija izrazio je zadovoljstvo što je dječji vrtić počeo s radom i što više nema lista čekanja.

     - Ovaj projekt vrijedan je više od 13 milijuna kuna i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u njegovoj realizaciji posebno hrvatskoj Vladi, Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i izvođačima radova. Hvala i roditeljima djece na strpljenju. Dugo smo čekali ovaj vrtić, njegovim otvorenjem nestale su liste čekanja, a roditelji djece koja su dobila vrtić sada mogu tražiti posao i zaposliti se jer imaju gdje ostaviti djecu. Novi vrtić donio je i nekoliko novih radnih mjesta i nova zapošljavanja u Garešnici – kazao je gradonačelnik Bilandžija.

     Projekt izgradnje novog dječjeg vrtića na Gajinskim livadama započet je još za mandata bivšeg gradonačelnika Garešnice Velimira Žunca, danas državnog tajnika u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. On je, vidjelo se, s posebnim zadovoljstvom sudjelovao na svečanosti otvorenja.

     - Ponosan sam. Imamo prekrasno zdanje i uvjete kakve djeca u Garešnici nikad nisu imala. Ova Vlada uspješno povlači novac iz europskih fondova i po tome smo iznad prosjeka u odnosu na druge zemlje Europske unije. I ovaj dječji vrtić sufinanciran je europskim novcem. U posljednjih nekoliko godina izgradili smo, dogradili ili rekonstruirali 500 dječjih vrtića u Hrvatskoj i obnovili brojne škole čime smo napravili veliki iskorak u stvaranju boljih uvjeta za odgoj i obrazovanje naše djece. Čestitam svima koji su sudjelovali u projektu, svako dijete u Garešnici sada ima svoje mjesto u vrtiću, a nadam se i da će to pridonijeti većem natalitetu – rekao je državni tajnik Velimir Žunac.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas