Vodstvo ZUHBDRP RH održalo sastanak u Garešnici

  • Published in VIJESTI

     U garešničkom Hotelu Garić u subotu je održan sastanak Izvršnog odbora Zajednice Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Policije Republike Hrvatske na kojem su razmotrene aktivnosti Zajednice i svih petnaest udruga koje su u njoj okupljene - od Dubrovnika do Vukovara. Domaćin sastanka bila je garešnička udruga ratnih policijskih veterana koju vodi predsjednik Edim Muratović, a poslije radnog dijela održan je svečani ručak na kojeg su pozvani i drugi uzvanici s kojima ta udruga dobro surađuje i koji podupiru njezin rad, među njima i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija i njegov zamjenik Goran Cupek.

     Poslije sastanka predsjednik UHBDRP RH Marijan Smernić nam je rekao:

      - Uglavnom smo izvršili sve što smo planirali u prvoj polovici godine, no zbog pandemije koronavirusa nismo mogli sudjelovati na nekim obljetnicama. Tako nismo sudjelovali u Plitvicama na obilježavanju pogibije Josipa Jovića gdje smo do sad redovno išli. O pandemiji će ovisiti i naše sudjelovanje na predstojećim godišnjicama vezanim za važne datume koji se tiču sudjelovanja policije u Domovinskom ratu, a svakako imamo u planu ići u Knin gdje naš predstavnik svake godine sudjeluje u dizanju hrvatske zastave na kninsku tvrđavu – kazao je Smernić te dodao:

     - Naše udruge aktivne su i u inicijativama za podizanje spomen obilježja poginulim policajcima, no tu imamo problema kad trebamo naći lokacije na kojima je dozvoljeno podizanje obilježja. Pomažemo i našim bolesnim članovima na sve moguće načine. Surađujemo s lokalnim zajednicama i državom, ali moram reći i to da s financijama stojimo jako slabo i da nemamo dovoljno sredstava za troškove putovanja na obljetnice, a kamoli za nešto drugo tako da ćemo tražiti da nam se ta sredstva povećaju. O financijskim sredstvima koja bi trebali dobiti iz Ministarstva branitelja ovisit će i ovogodišnje održavanje Sportskih susreta koje Zajednica organizira svake godine. U rujnu planiramo održati jubilarne, 10. po redu, i to u Vukovaru, no njihovo održavanje još je upitno kako zbog financija tako i zbog situacije s koronavirusom – rekao nam je Marijan Smernić.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas