Održana skupština gradske Vatrogasne zajednice

  • Published in VIJESTI

     U novoj sali vatrogasnog doma u Kajgani održana je redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Grada Garešnice kojoj su prisustvovali predstavnici svih 16 DVD-a članova Zajednice te čelnici JVP Garešnica i brojni drugi gosti. Skupštinu je vodio predsjednik VZ Đuro Petrić, a izvješće o radu Zajednice u prošloj godini podnio je njen tajnik Zlatko Rončević.

     - Sva naša vatrogasna društva organizirana su u četiri operativna područja, a Vatrogasna zajednica danas broji 1.513 članova. Imamo 20 profesionalnih vatrogasaca i 115 operativnih, a svakako treba istaknuti da je u rad Zajednice uključeno 36 žena i 181 član vatrogasne mladeži. Posebno smo ponosni što se povećao broj svih kategorija vatrogasnog podmlatka ponajviše zahvaljujući radu s mladima u DVD-u Tomašica i DVD-u Kapelica – istaknuo je Rončević te rekao da su u prošloj godini vatrogasci puno radili na prevenciji, nabavljali i održavali vatrogasnu opremu, organizirali tečajeve i obavljali liječničke preglede.

     - Puno se ulagalo i u uređenje vatrogasnih objekata, a svakako treba izdvojiti izgradnju garaže u dvorištu JVP Garešnica koja je dobila i novu vrijednu autocisternu, vatrogasni kombi, dron i quad za intervencije na brdovitim terenima. U planu je da se i u Uljaniku izgradi prostor za cisternu, nastavi uređenje vatrogasnog doma u Trnovitičkom Popovcu, dovrši vatrogasno spremište u Malom Vukovju te nastavi s uređenjem doma u Velikoj Bršljanici – naznačio je neke od planova tajnik VZ Zlatko Rončević.

     Na području Grada Garešnice u prošloj su godini vatrogasci intervenirali 89 puta od toga se 25 intervencija odnosilo na požare, a ostalo su bile tehničke i druge intervencije. Nakon što su usvojena podnijeta izvješća zapovjednik JVP Garešnica Tomislav Kunješić i predsjednik VZ Đuro Petrić pohvalno su govorili o suradnji s Gradom Garešnicom, a gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija je rekao da će se takva suradnja nastaviti i dalje te je istaknuo da je vatrogastvo u Garešnici na visokom nivou. Rad garešničke VZ pohvalili su i predsjednik županijskog Savjeta vatrogasne mladeži Silvestar Štefović te zapovjednik županijske VZ Željko Mesec.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas