Skupština gradske Zajednice tehničke kulture

  • Published in VIJESTI

     Zajednica Tehničke kulture Grada Garešnice održala je izbornu skupštinu na kojoj je novi mandat na čelnoj funkciji Zajednice dobio dosadašnji predsjednik Željko Vida. Za tajnika je izabran Domagoj Uđbinac, a u novom upravnom i nadzornom odboru zastupljeni su predstavnici svih udruga koje su okupljene u toj Zajednici. Članovi skupštine usvojili su podnijeto izvješće o radu i donijeli okvirni plan rada za ovu godinu.

     U prošloj godini Zajednica tehničke kulture iz gradskog je proračuna dobila 100 tisuća kuna, a predsjednik Vida istaknuo je odličnu suradnju s Gradom Garešnicom koji već godinama u cijelosti isplaćuje taj iznos za rad Zajednice, a ona ga dijeli svojim udrugama prema unaprijed utvrđenim kriterijima. Tako je, kazao je Vida, OTK Kurbla u prošloj godini dobila 20 tisuća kuna, Klub tehničke kulture 21.500 kuna, Info klub Virus 21.500 kuna te Radio klub Garić 28.500 kuna dok je ostatak utrošen na rad Zajednice.

     - Rad naših udruga tehničke kulture prepoznatljiv je ne samo u Garešnici nego i širom Hrvatske pa čak i izvan nje. Radio klub Garić postiže odlične rezultate na svjetskim natjecanjima, OTK Kurbla organizira brojne manifestacije u našem gradu te gostuje diljem zemlje. Klub tehničke kulture organizira smotru raketnog modelarstva na kojoj uz domaće sudjeluju i raketni modelari iz susjednih država, a Info klub Virus ističe se u radu sa školskom djecom – kaže Željko Vida.

     Plan gradske Zajednice tehničke kulture u ovoj će godini biti rad na animaciji mladih i omasovljenju članstva njezinih udruga. Žele približiti tehničku kulturu građanima, a već su u suradnji s zakladom Zamah prošli određene edukacije na kojima su poučeni kako to učiniti. Sve udruge su dobro opremljene tehničkim sredstvima, a Radio klub Garić po tehničkoj je opremljenosti čak među prvih deset radio klubova u Hrvatskoj. OTK Kurbla je kupila i uredila klupski objekt, Info klub Virus ima prostoriju u mjesnom domu u Kapelici, a svoj objekt ima i Radio klub Garić dok je bez vlastitih prostorija još jedino Klub tehničke kulture. Na skupštini su bili gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija i predsjednik županijske Zajednice tehničke kulture Branko Raičković koji su podržali rad Zajednice i obećali daljnju potporu njezinom radu.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas