Gradsko priznanje tvrtki Enso

  • Published in VIJESTI

      Garešnička tvrtka Enso d.o.o. specijalizirana je za proizvodnju automatiziranih strojeva, proizvodnih linija i uređaja, a Grad Garešnica ove ju je godine zbog njenih poslovnih rezultata nagradio gradskim priznanjem za Dan grada. Danas Enso upošljava mlade inženjere različitih profila od elektro i strojarske do prometne i informatičke struke, a ovih je dana taj tim domaćih stručnjaka dovršio jedan o najkompliciranijih uređaja na kojem su do sad radili. Riječ je o Kotri – stroju za izbijanje elektroničkih komponenti kojeg su proizveli za tvrtku TDK Croatia iz Kutine.

     - Stroj će se koristiti u proizvodnji elektroničkih komponenti, a radi tako da manipulira rešetkama i nosačima tih komponenti na način da automatski dobavlja rešetke i na njih izbija komade iz nosača te slaže rešetke na transporter. Stroj je u kompletu izvedba naše tvrtke, a za njegovu izradu bilo nam je potrebno šest mjeseci predanog rada. Posebnu pažnju uvijek posvećujemo kvaliteti naših uređaja, a ovaj stroj je napravljen da radi bez prestanka u tri smjene sedam dana u tjednu – kaže direktor Ensa Đuro Juretić te ističe da je svaki novi stroj ove tvrtke i novo dokazivanje njezinih inženjera jer o kvaliteti proizvoda ovisi i daljnja proizvodnja i nastavak suradnje s kupcima.

     I tvrtka Enso unatoč kvalitetnoj i sofisticiranoj proizvodnji susreće se ovih dana s problemima uzrokovanih koronakrizom, no u tvrtki vjeruju da će krizu uspješno prebroditi. Rade na razvoju internih projekata i uče kako bi spremni dočekali oporavak tržišta.

     - Zbog već ranije započete stagnacije u autoindustriji, a potom i zbog koronakrize mnoge investicije i ulaganja su odgođena. Zato smo i mi izgubili poslove u njemačkoj autoindustriji. Morali smo odgoditi i investicije u novu opremu i tehnologiju koje smo planirali za ovu godinu. Zbog zabrane kretanja u strane zemlje me možemo realizirati ni neke završene projekte. No, i ova će kriza proći, a vjerujem da ćemo je uspješno prebroditi. U stalnoj smo vezi s kupcima i radimo na tome da oporavak bude što brži – optimističan je direktor Đuro Juretić koji dodaje da je sada najvažnije zadržati ljude i znanje stečeno iskustvom.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas