Obilježen Dan grada i Dan garešničke Župe

  • Published in VIJESTI

     Dan Grada Garešnice 31. svibnja ove je godine zbog pandemije koronavirusa obilježen skromno, a izostala su planirana kulturna, zabavna i sportska događanja koja su se tim povodom trebala održavati tijekom cijelog svibnja. Zbog još uvijek važećih protupandemijskih mjera svečana sjednica Gradskog vijeća održana je bez većeg broja uzvanika u prostorijama Udruge umirovljenika na Trgu hrvatskih branitelja, a u garešničkoj Župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije služena je sveta misa.

     Uoči sjednice položeni su vijenci kod spomenika poginulim hrvatskih braniteljima u Nazorovoj ulici, a potom je održana sjednica Vijeća na koju se nisu odazvali svi oporbeni vijećnici zbog čega je predsjednik Gradskog vijeća Željko Starčević, koji je vodio sjednicu, izrazio žaljenje. Na sjednici su uručena javna priznanja zaslužnima, a gradonačelnik Josip Bilandžija održao je prigodni govor u kojem je, između ostalog, rekao:

     - Iza nas je vrlo uspješna godina u kojoj je realiziran najveći proračun u povijesti Garešnice koji je iznosio 59,4 milijuna kuna odnosno čak 17 milijuna kuna više nego godinu ranije. Realizirali smo i pripremili brojne projekte kako bi povećali društveni i životni standard svih naših građana te stvorili uvjete za daljnji razvoj naše sredine. Želim istaknuti i činjenicu da cijene komunalne naknade i komunalnih usluga nismo mijenjali 20 godina te da smo i tu građanima maksimalno išli na ruku, a u isto vrijeme sve su te usluge i servisi prema građanima funkcionirali jako dobro. To je dokaz da smo posložili snažan tim kojeg čine gradska uprava, naša trgovačka društva i ustanove te Gradsko vijeće. Svi zajedno bili smo usmjereni na cijeli niz radova, aktivnosti i poslova – kazao je gradonačelnik Bilandžija i dodao:

     - Investirali smo 33 milijuna kuna kako bi izgradili i otvorili novu poduzetničku zonu u Kapelici i poslovnu zgradu Tehno-parka čime smo stvorili preduvjete za razvoj gospodarstva, a time i ostanak odnosno povratak mladih. Već imamo pet novih tvrtki u Tehno-parku, a bilježimo i povratak mladih u Garešnicu radi pokretanja poslovanja – rekao je gradonačelnik Josip Bilandžija i naglasio da je Garešnica danas veliko gradilište. Izdvojio je gradnju novog dječjeg vrtića, obnovu zgrade starog kina kroz projekt Zeleni vrtovi Poilovlja, gradnju reciklažnog dvorišta, vodovoda u Dišniku, obnovu škola i druge radove vrijedne desetke milijuna kuna.

     Dobitnici javnih priznanja

     Javna priznanja povodom Dana grada dodijeljena su Policijskoj postaji Garešnica za doprinos u uspostavi civilnog društva i učešću u Domovinskom ratu, HVIDRI Garešnica za postignuća od osobitog značaja za Garešnicu, Ogranku Matice Hrvatske za promicanje zavičajnog i kulturnog identiteta, tvrtkama ENSO i Novi stan za uspješnost u poslovanju, obrtu Vila Velebita za očuvanje kulinarske tradicije, Zvonku Faragu za promicanje zavičajnog i kulturnog identiteta, Stjepanu Popiću za pedagoški rad i promicanje kulturnih vrijednosti ruralnog područja te Tomislavu Kunješiću za doprinos u vatrogastvu.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas