Garešnica privlačna mladim poduzetnicima

  • Published in VIJESTI

     Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija potpisao je ugovor o korištenju poslovnog prostora u poslovnoj zgradi Tehno parka s novim korisnikom, Mariom Rakarićem iz Kajgane, vlasnikom obrta za telekomunikacije i elektrotehniku ProTech Fiber. Mario Rakarić mladi je magistar elektrotehnike i povratnik iz Irske u kojoj je radio tri godine, a na pokretanje poslovanja u Garešnici privukli su ga, kaže, odlični uvjeti koje poduzetnicima osigurava Grad Garešnica.

     - Izuzetno sam zadovoljan što mladi visokoobrazovani poduzetnici prepoznaju sve aktivnosti i mjere koje Grad Garešnica poduzima s ciljem razvoja poduzetništva i ovdje vide svoju šansu za pokretanje posla. Ovo je primjer da su i manji gradovi privlačni poduzetnicima koji imaju viziju i znanje. Danas je svijet globalno selo čime se njima otvara mogućnost da rade u Garešnici i posluju sa cijelim svijetom. Posebno mi je drago što se Mario odlučio vratiti u Garešnicu i što će stečeno radno iskustvo u Irskoj primijeniti u svome gradu – rekao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Josip Bilandžija te je istaknuo da mladi poduzetnik može računati na daljnju potporu Grada Garešnice i Poduzetničkog centra Garešnica.

     S novim stanarom Tehno parka popunjeno je šest od ukupno 14 novih poslovnih prostora u toj zgradi. Većina njih je veličine od 25 do 40 m2, a najveći je površine 151 m2. Prednost pri dodjeli tih prostora imaju poduzetnici koji su kupili zemljište u poduzetničkoj zoni, zatim mladi poduzetnici, žene poduzetnice i poduzetnici početnici koji obavljaju proizvodno-prerađivačke, IT i uslužne djelatnosti, a pogodnosti koje im se nude su subvencionirani zakup poslovnih prostora, korištenje informatičke i uredske opreme i pružanje poslovnih i savjetodavnih usluga u prvim godinama poslovanja.

     Cijena zakupa je 40 kuna po kvadratu, s tim da ga poduzetnici prvu godinu ne plaćaju, drugu godinu iznosi 50 posto zakupnine, a treću 80 posto. Da bi se ostvario subvencionirani zakup uvjet je da je riječ o poduzetnicima koji ne obavljaju poslovnu djelatnost duže od tri godine te da imaju sjedište, prebivalište ili ulaganja u poslovanje na području Grada Garešnice, minimalno jednu zaposlenu osobu na neodređeno vrijeme i da nemaju dugovanja prema državi, zaposlenicima i gradu.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas