Izgradnja reciklažnog dvorišta Grada Garešnica

Izgradnja reciklažnog dvorišta Grada Garešnica

Grad Garešnica, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt koji se financira iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. - Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Garešnica.

Opis projekta

Reciklažno dvorište će biti nadzirani ograđeni prostor namijenjen odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada.
Projekt ima značajnu ulogu u cjelokupnom sustavu održivog gospodarenja otpadom, jer služi kao poveznica kojom jedinica lokalne samouprave osigurava vezu između građana, ovlaštenih sakupljača i ovlaštenih obrađivača. U reciklažnom dvorištu građani će moći odložiti: otpadne papire i kartone, predmete od tvrde plastike, plastične folije i vreće, sve vrste guma, sve vrste stakla, sve vrste metala, odbačenu obuću i odjeću, otpadni tekstil, drveni otpad, glomazni otpad, otpadnu keramiku i porculan, ostatke boja i lakova te njihovu ambalažu, florescentne cijevi i ostala svjetleća tijela, otpadne baterije i akumulatore, elektronički i informatički otpad, stara motorna i jestiva ulja. Za ovaj projekt postoji potrebna tehnička dokumentacija te su ishođene potrebne dozvole sukladno Zakonu o gradnji i drugim važećim propisima.

Provedba projekta

Provedba projekta „Izgradnja reciklažnog dvora Grada Garešnica“ doprinijeti će povećanju stope prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količini otpada koji se odlaže na odlagalištima, te će se informativno-obrazovnim aktivnostima potaknut građane na odvojeno odlaganje otpada i ukazati na potrebu smanjivanja količine otpada.


Proračun projekta

Ukupan iznos projekta: 3.511,267,50 HRK
Ukupan iznos EU potpore: 2.959.554,01 HRK

Razdoblje provedbe

Razdoblje provedbe projekta određeno je Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava kao razdoblje od početka obavljanja aktivnosti projekta, odnosno od 12. 04. 2019. godine, pa do završetka obavljanja tih aktivnosti, odnosno najkasnije 12 mjeseca od stupanja na snagu Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Kontakt osoba za više informacija

Ana Rajčević, viši stručni suradnik za pisanje i provedbu EU fondova
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
099/6008121

Poveznice
Stranica o strukturnim fondovima
www.strukturnifondovi.hr
Stranica Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 
www.europski-fondovi.eu/tags/operativni-program-konkurentnost-i-kohezija

 

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka